Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Primăria a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru introducerea rețelelor de gaz în Valea Cenchii, strada Corcana și strada Calea Timișoarei!

Lucrările au fost demarate, astăzi, 3 mai 2022, și prevăd execuția rețelelor de distribuție gaze naturale/instalațiilor de racordare și a branșamentelor de gaz pe străzile Valea Cenchii, Corcana și Calea Timișoarei, pe o lungime de aproape 5,5 km. De asemenea, va fi extinsă conducta de distribuție a gazelor naturale existentă pe strada 1 Decembrie 1918.

Lucrările vor fi executate de firma reșițeană Dia Termo Instal Vest, care a câștigat contractul în valoare de aproape 3,9 milioane lei și care are 10 luni la dispoziție pentru finalizarea lucrărilor. Conform constructorului, lucrările se vor derula simultan în mai multe zone: de la intersecția Valea Cenchii spre Teiuș, cu săpătură; de la intersecția DN 58 spre Valea Cenchii, prin foraj; de la intersecția străzii Valea Cenchii spre unitatea militară, prin pădure; de sub podul de cale ferată de pe strada Gării, lângă cimitir, spre blocurile Nato, prin foraj.

Trebuie spus că de extinderea rețelelor de gaz în cele trei zone vor beneficia câteva sute de familii, iar investiția realizată din bugetul local va putea fi recuperată de la compania de distribuție a gazelor, conform noilor reglementări în domeniu.

JCS-R.M.