Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Chiar dacă am trecut deja de câteva etape de relaxare, piaţa muncii continuă să fie serios afectată de pandemie!

Deşi mai vorbim despre ceva angajări perfectate în această perioadă, nivelul şomajului tehnic a rămas, cel puţin la nivelul judeţului Caraş-Severin, la nivelul avut în perioada stării de urgenţă. Nu este neapărat un motiv de îngrijorare, pentru că datele furnizate acum cuprind şi ultima jumătate de lună a stării de urgenţă.

Potrivit datelor furnizate de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraş-Severin, în luna iunie au fost înregistrate solicitări pentru acordarea indemnizaţiei de şomaj tehnic (aferente lunii mai) din partea a 1.315 firme din judeţ, pentru un număr de 11.861 de persoane. Până în 30 iunie, fuseseră deja virate sumele necesare plăţilor, către 1.257 dintre firme, pentru un număr de 11.554 de persoane afectate, urmând ca zilele acestea să fie discutate, completate şi celelalte solicitări care ar putea fi rezolvate favorabil. Plăţile făcute în luna iunie, pentru luna mai, însumează 12.887.841 lei.

JCS-A.M.