Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Managerul Alina Stancovici îi răspunde şefului judeţului la declaraţiile acestuia vizavi de întoarcerea pe post, decisă miercuri de instanţă!

Stancovici, într-un punct de vedere trimis redacţiei, spune că nu se aştepta la o atitudine „prietenoasă“ din partea lui Romeo Dunca. „Mi-a declarat jihad-ul la scurt timp după venirea sa la conducerea județului! Se pare că îşi continuă vehement campania de denigrare în ceea ce ma privește! Atacurile sale sunt calomnioase în mod repetat, fapt care mă face să reflectez dacă nu voi recurge la o plângere, acea plângere cu care ameninţă pe toată lumea și care pentru el e nuieluşa ori Constituţia aplicata nesupuşilor! E vizibil dealtfel! Condiționarea ajutorului pe care îl oferă spitalului cu existenţa managerului agreat de el, oricare ar fi acesta, demonstrează în mod clar ostilitate şi rea credință. Am spus mereu că spitalul nu este al meu, al vreunui manager, dar nu este nici al președintelui Consiliului Județean. Noi suntem vremelnic pe aceste posturi, nu suntem peste vremuri, ci sub nevoile acestor vremuri pe care avem grijă să le facem mai urâte decât sunt“, a precizat Stancovici.

Vizavi de faptul că preşedintele CJ a declarat că nu mai bagă bani în gaura neagră numită Spitalul Judeţean Reșița, Alina Stancovici a spus: „Consiliul Județean este instituția care are… în fișa postului finanțarea unității sanitare. Cu toate acestea, comunitatea este cea care a renovat prin donaţii şi voluntariat spitalul chiar în mandatul lui Romeo Dunca, în timp ce acesta a retras proiectele europene privind reabilitarea SJUR. Cât despre datorii, știm cu toții ca ele sunt de ani de zile, iar pandemia și scandalurile în care spitalul a fost <<etichetat>>, nu aveau cum sa le acopere. Mereu sunt vehiculate cele 11 milioane de lei date de către CJ, a căror poveste e următoarea: în anul 2021 am primit 7.333.805 lei, din care 3.628.937 lei pe secțiunea Funcționare, 3.704.868 pe secțiunea Dezvoltare, din care 2.637.965 reprezintă cash-flow-ul, sumă care a fost restituiă CJ. Toate acestea au fost explicate în mod repetat. Nevoile spitalului sunt multe, prețurile au crescut, cheltuielile s-au mărit conform necesităților. Nu poți să ataci la nesfârșit de la vlădică la opincă, să arunci sistematic cu noroi în toate categoriile profesionale doar pentru ca nu toată lumea îndeplinește rolul peștișorului de aur care sa îi îndeplinească dorințele. Aceste lucruri nu fac cinste unei demnități publice ca cea pe care o deține Dunca“.

Cât priveşte recursul la decizia Tribunalului Caraş-Severin, anunţat de şeful judeţului, managerul SJU a mai precizat: „Nu am niciun dubiu în ceea ce privește contestarea deciziei instanței, Romeo Dunca contestă orice și pe oricine! Și nici că își va schimba atitudinea, mai cu seama că se găsesc suficiente <<cheițe>> care să îl întoarcă. Un lucru însă e cert: cât timp va exista război, cel care pierde e județul şi pacientul. Și atunci întreb… retoric, cum rămâne cu <<președintele tuturor cărăşenilor>>, sper că îmi permite sa-l citez?“.

JCS-Nina Curiţa