Stafetele au salvat... traditia - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Reşiţenii au cucerit opt medalii, la Campionatele Naţionale de înot pentru juniori II.În perioada 12-15 iulie a.c. s-au desfăşurat, la Bucureşti, întrecerile Campionatelor Naţionale de nataţie pentru juniori II. Competiţie la care înotătorii reşiţeni erau consideraţi candidaţi la mai multe medalii. În cele din urmă au fost doar opt, trei de argint şi cinci de bronz, detaşându-se ştafetele de băieţi şi de fete, cu patru prezenţe pe podiumul de premiere.

Dar nu sunt de neglijat nici medaliile cucerite de Rebeca Trotea, argint în proba de 200 m bras, şi bronz, la 50 m bras, Lisa Luchian cu locul trei la 50 m liber şi Daniel Ciuciuc, medalie de bronz la 100 m liber.

Revenind la ştafete, cea de 4×100 m liber şi cea de 4×200 m liber, în formula Daniel Ciuciuc, Marius Ibănişteanu, Sebastian şi Denis Făget, au cucerit medaliile de argint, iar în proba de 4×100 m mixt reşiţenii au urca pe treapta a III-a a podiumului. Zestrea de medalii a fost completată de bronzul obţinut de ştafeta de 4×100 m mixt fete.

„Când am plecat la Bucureşti am declarat că mizez pe patru-cinci medalii, ne-a declarat prof. Mihai Popilian. În sufletul meu speram în 14 medalii. Aşa ar fi fost normal, având în vedere valoarea sportivilor şi performanţele precedente. Dar, am ştiut că va fi greu. De ce? Pentru că majoritatea dintre candidaţii la medalii au cam lipsit de la antrenamente, fiindcă trebuiau să se pregătească pentru examenul de evaluare. Şi acest lucru s-a simţit la timpii realizaţi. În special la Daniel Ciuiuc şi Marius Ibănişteanu. A fost o situaţie obiectivă, pe care am înţeles-o, şi sper ca toţi să recupereze sutimile de secundă pierdute. Să revină în curba ascendentă a activităţii. Asta este. Facem sport de performanţă, însă şcoala nu poate fi neglijată. Este vorba de viitorul lor extrasportiv. Pe care trebuie să-l respectăm şi să-l susţinem“.