Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Concursul de karate Cupa Dacicus a avut loc sâmbătă, 2 aprilie, la Orăștie, sub egida Federaţiei Române de Arte Marţiale şi a Departamentului de Karate I.K.U!

Alături de organizatorul concursului, Shihan Iordăchescu Nicolae, au fost Shihan Adrian Nagel, care este director al departamentului I.K.U, președinte al Comisiei Mondiale de arbitri I.K.U. și decan al Facultatii de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest Timișoara, Sensei Ionuț Ștefănescu (Președintele Comisiei Române de arbitri) și doi consilieri locali, care susțin mișcarea artelor martiale.

La competiție s-au prezentat 355 de sportivi, de la 33 de cluburi din țară, care s-au întrecut pe 4 tatami la probele de kata, kumite, kata echipe și pentru cei mici (începători), proba de kihon și tehnici aplicate pe manechin.

Cercul de karate de la Palatul Copiilor Reșița, coordonat de prof. Zoltan Lipan, a participat cu 21 de sportivi, din care nouă sunt începători. „Nu au nici măcăr o lună de zile de practică, dar sunt foarte serioși la antrenament, au execuție corectă și bună a tehnicilor, astfel că au fost selectați să participe. Au dovedit că selecția nu a dat greș, iar aceștia au câștigat medalii atât la kata, cât și la kihon”, a spus prof. Zoltan Lipan.

La finalul competiției, Palatul Copiilor Reșița a urcat pe treapta a II-a în clasamentul general, iar podiumul a fost completat de alte două cluburi din Timișoara. Au fost premiate primele trei cluburi din cadrul IKU și primele trei cluburi din afara departamentului. „De menționat este faptul că taxele de participare au fost plătite de părinți și, de asemenea, deplasarea sportivilor s-a făcut în totalitate datorită părinților. Marea lor bucurie a fost când copiii au obținut medalii”, a mai adăugat Lipan.

Sportivii cercului sunt: Emanuel Patrick Raicu, Petru Denis Mărușcă, Ioana Maria Lațcu, Ștefan Victor Urdei, David Andrei Lenghyel, Simona Roxana Petrescu, Alexia Lenghyel, Claudia Maria Nica, Albert Macamete, Daria Maria Szuiogan, Petru Bursuc, Nicoleta Mihaela Stanca, Patricia Mihaela Măciucă, Valentina Cosmina Fizeșan, Maia Sonia Wettori, Alexia Ștefania Deriuș, Maria Rață, Vlad Mihai Perescu, Lavinia Ștefania Bodîrlău, Lavinia Elisa Garoiu și David Rață.

JCS-Ștefan Moraru