Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Ministerul Sportului duce mai departe inițiativa de a împrieteni copiii cu mișcarea, viața activă și sănătoasă! Astfel, în perioada 25 iulie – 19 august, Ministerul Sportului prin Direcția de Sport a județului Caraș-Severin va desfășura în premieră proiectul „Hercules”, un program destinat atragerii copiilor către sport!

Proiectul, care se va desfășura în Reșița, se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, iar celor mici li se vor fi oferite cursuri gratuite de inițiere în diferite discipline: fotbal, handbal și gimnastică ritmică. Cursurile de inițiere vor fi susținute de trei antrenori, iar copiii au posibilitatea de-a încerca astfel practicarea celor trei sporturi.

Mai multe informații se pot obține de pe www.proiectulhercules.ro.

Direcția de Sport a Județului Caraș-Severin își propune ca un procent semnificativ dintre copiii care vor participa la cursurile de inițiere să continue practicarea disciplinelor sportive și să se îndrepte către performanță, legitimându-se în cadrul cluburilor de profil de la nivel local. Copiii vor primi materiale sportive, dar și diplome de recunoaștere a meritelor sportive. Cei trei antrenori sunt: Luminița Lațcu la gimnastică ritmică, Carmen Dumitru la handbal și Cosmin Buda la fotbal. Cursurile de inițiere vor începe în data de 25 iulie. La gimnastică ritmică vor avea loc la sala de sport a Colegiul Economic al Banatului Montan, la disciplina handbal la sala de sport a Colegiului Național Mircea Eliade, iar la fotbal la stadionul din Valea Domanului. Acest proiect se va derula pe o perioadă de o lună de zile, în fiecare zi de luni până vineri, de la ora 10 la 13.”, a spus prof. Dorin Voina, inspector al Direcției de Sport a Județului Caraș-Severin.

JCS-Ștefan Moraru