Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – De îndată s-au reunit aleșii caransebeșeni în zi de joi, într-o chestiune urgentă pentru spital, în contextual COVID-19. Mai exact, pentru o rectificare bugetară prin care Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș a primit 50.000 de lei pentru achiziționarea unui ventilator portabil, unitatea sanitară deținând doar un singur aparat de acest gen!

„Am făcut o rectificare bugetară mai rotundă, de 50.000 de lei, pentru achiziționarea unui aparat strict necesar pentru spital în condițiile actuale, în această perioadă foarte complicată în contextul propagării destul de puternice a acestui virus. E un aparat de ventilație pentru terapie intensivă, pentru eventualii pacienți”, a spus primarul Felix Borcean la final.

La vot nu au existat probleme, în schimb aleșii PSD Florin Bogdea și Codruța Cristescu au ridicat, tot în contextul coronavirusului, problema apei calde în școlile din Caransebeș: „Vă rugăm să aveți în vedere apa caldă că la școli trebuie apă caldă, am făcut adrese, să găsim o soluție împreună, poate boilere, și e vorba și de țevi, baterii”.

Edilul le-a transmis că școlile ar putea suporta și singure aceste cheltuieli, însă dacă va fi cazul Primăria va asigura fondurile necesare. „N-am zis nu, dar cred că fiecare școală aveți bani de un boiler, dacă n-aveți bani, faceți cerere la Primărie. Dar aveți bani. Gândiți-vă că toată povestea asta cu coronavirusul cade în spinarea noastră, mâncare, apă. La Dacia tot timpul ați avut excedent bugetar. Instalatori n-aveți la școală? Faceți-vă un calcul și cei care nu aveți bani sigur că vă vom aloca”, a încheiat primarul Caransebeșului.

JCS-R.M.