Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Managerul Dumitru Secăşan consideră că seria de controale anunţate de ministerul de resort sunt binevenite.

Anul care tocmai a început nu va aduce mari modificări în ceea ce priveşte buna desfăşurare a actului medical în Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

„Nu putem decât să sperăm într-o finanţare mai bună în baza contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate şi o creştere a tarifului pe caz ponderat. O dată stabilizată resursa umană sperăm să nu avem fluctuaţii, în condiţiile în care, în ceea ce priveşte medicii de aici avem 81,3% încadrare la personalul cu studii superioare. Spitalul Judeţean de Urgenţă este unul cu forţă de muncă bine calificată şi putem spune că e stabilă luând în considerare faptul că în anul 2013 nu ne-a plecat niciun medic”, a precizat dr. Dumitru Secăşan, managerul unităţii spitaliceşti judeţene.

Deşi finalul anului trecut şi începutul acestui an au adus declaraţii acide din partea ministrului de resort, Eugen Nicolăescu, în ceea ce priveşte condiţiile de spitalizare nu ar fi probleme.

„Nu trebuie să uităm că instituţia noastră a obţinut cel mai înalt grad de clasificare şi aceste cvontroale nu ne pot afecta. În ceea ce priveşte curăţeania şi condiţiile hoteliere am făcut foarte multe în ultima perioadă. Hrana de dimineaţă şi seară este servită pacienţilor în caserole de unică folosinţă şi prânzul este servit foarte igienic. Mai mult, problema lenjeriei a fost rezolvată şi nu putem spune că verificările dispuse de minister vor putea găsi ceva în neregulă. Aşteptăm senini controalele”, a mai amintit dr. Secăşan.

Flavius Rotariu