Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – La Urgențe „surprizele” se țin lanț, iar acoperișul Staționarului II așteaptă țigla nouă. Sunt aspecte punctate recent de președintele Consiliului Județean (CJ), Romeo Dunca, cu referire la lucrările aflate în derulare la Spitalul Județean de Urgență!

Despre modernizarea Unității de Primiri Urgențe (UPU), Dunca afirmă că proiectul merge, nu stă, însă tot timpul se descoperă lucruri noi. „Constatăm că în momentul când terminăm și ajungem la priză, ne punem întrebarea oare ce trebuia să fie acolo? După care ne dăm seama că priza a fost făcută pentru un aparat care inițial nu a fost prevăzut. Apoi completăm cu sume de la noi, care măresc totalul cheltuielilor neeligibile”, declară Romeo Dunca. Părerea președintelui CJ este că proiectul de modernizare și extindere a UPU a fost făcut prost și aprobat fără ca cineva să se fi gândit la toate aceste nevoi. „Dar asta este, îl vom duce la capăt”, afirmă Dunca.

Conform președintelui CJ, au apărut cheltuieli în plus și din cauza renunțării la contractul de anvelopare a spitalului, însă doar o mică parte a cheltuielilor neeligibile se datorează renunțării la contractele vechi. Mare parte rezultă din tot felul de omisiuni la care nu s-a gândit nimeni, dar pentru care acum trebuie găsite soluții.

Dunca a vorbit și despre situația de la Staționarul II, pentru acoperișul căruia s-a primit țiglă din partea Arhiepiscopiei Timișoarei. Însă, deocamdată, vechea țiglă nu poate fi înlocuită întrucât, mai întâi, trebuie înlocuiți cornii deteriorați. Motiv pentru care a fost nevoie de contractarea unei lucrări cu o firmă autorizată care să dea jos țigla, să schimbe cornii putrezi și ulterior să înlocuiască țigla. „Tot felul de cârpeli, asta este”, rezumă președintele CJ situația apărută.

Întrebat dacă la managementul spitalului s-a schimbat ceva în ultima vreme, Dunca afirmă ca totul s-a schimbat în rău. „Acum doctorii nici nu mai merg la manager să se plângă, ci vin direct la mine. Chiar îi spuneam dlui Diaconescu că doctorii îmi spun că vin la mine pentru că în altă parte nu găsesc nicio reacție. Cred că dna Stancovici ar trebui să-mi vireze o parte din salariul său, pentru că eu rezolv probleme pe care ar trebui să le rezolve dumneaei”, a încheiat Dunca.

JCS-Ionel Ivașcu