Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Peste 11 milioane de lei, fonduri europene, cu o cofinanțare de 615 mii de lei din partea Primăriei Caransebeș, au fost investiți în modernizarea instalațiilor electrice, de iluminat și de fluide medicale, precum și în montarea senzorilor de detecție a incendiilor în spitalul municipal!

Proiectul a fost finalizat, de noile instalații beneficiind toate etajele spitalului caransebeșean. S-au schimbat partea electrică și cea de fluide medicale, adică oxigen și vacuum, s-au montat rampe în fiecare salon și senzori de avertizare la incendiu. Un proiect de excepție, așa l-a catalogat managerul spitalului, Adrian Dumbravă: „Mulțumesc echipei de la primărie care a implementat acest proiect și dlui Bogdea, managerul de proiect, un proiect foarte util pentru spital și pentru pacienți. În 2021, când am venit la Caransebeș, condițiile din spital au fost un șoc pentru mine, m-au speriat, era un risc major. Proiectul de fluide medicale e unul de excepție, este nevoie în sistemul medical de astfel de inițiative.”

Cel care s-a ocupat îndeaproape de proiect, city managerul Florin Bogdea, a descris pe scurt proiectul și a povestit de unde a plecat ideea unei astfel de investiții. „Am ajuns la finalizarea acetui proiect, pe 6 etaje, unul reușit zic eu, un proiect care deservește pacienți din întreaga zonă, nu doar din Caransebeș. Atunci când ne-am hotărât să facem acest proiect incendiile în spitale erau la ordinea zilei, așa ne-am gândit să reabilităm partea electrică, să avem senzori de incendiu și instalațiile de fluide medicale sau post trafo nou. Instalațiile erau vechi de zeci de ani și prezentau un pericol pentru pacienți.”, a explicat Bogdea motivația pentru un proiect de acest gen.

Primarul Felix Borcean crede că proiectul încheiat la spital este unul din cele mai valoroase care s-au făcut în Caransebeș în ultimii ani. „Chiar dacă nu-mi plac tăierile de panglică, lumea trebuie să vadă ce se face în spital, pentru că de multe ori se spune că nu facem nimic. Îmi aduc aminte doar cum se făcea alimentarea cu oxigen, cu tuburi cărate prin spital anii trecuți, doar norocul a făcut să nu avem vreo nenorocire prin spital. Acest proiect e unul dintre cele mai valoaroase care s-au realizat în Caransebeș în ultimii ani, nu doar la spital. Meritul cel mai mare îl are echipa de proiect, nu eu, eu doar am semnat vrafuri de documente.”, a adăugat și edilul Caransebeșului.

Și consilierii locali prezenți miercuri la spital, din mai toate zonele eșichierului politic, s-au declarat mulțumiți de ceea ce au văzut, concluzionând că „încet-încet, fața spitalului se schimbă, condițiile sunt mult mai bune decât acum câțiva ani, însă e nevoie ca astfel de proiecte să continue”.

11,223,069.50 lei cu TVA a fost valoarea totală a proiectului încheiat în aceste zile la spitalul din Caransebeș.

JCS-R.M.