Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Este vorba despre viitorul Spaţiu Expoziţional „Horaţiu Vornica”, ce urmează a fi amenajat în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor (CCS). Conform directorului CCS, Marian Apostol, instituţia pe care o conduce a trimis un proiect în acest sens către Consiliul Local Reşiţa. Documentul prevede ca spaţiul în cauză să devină funcţional în cadrul tradiţionalei manifestări „Reşiţa în 10 dimensiuni”, care va avea loc în luna octombrie.

Investiţie de peste 20.000 de lei într-o sală care va însemna ceva nou pentru Reşiţa. Concret, sala care până de curând a găzduit expoziţia de ceramică va fi renovată complet. În final, va deveni un spaţiu cu întrebuinţări diverse, ideal pentru expoziţii de fotografie şi tablouri. „ Am luat acestă decizie împreună cu dl. Vornica şi am parafat înţelegerea cu o strângere de mână şi trei îmbrăţisări. Dorim să avem o sală modernă, o alternativă pentru expoziţiile din Reşiţa. Sala a fost eliberată şi urmează să înceapă lucrările. Acestea vor fi gata mai devreme sau mai târziu, în funcţie de implicarea autorităţilor. Expoziţia de ceramică va fi mutată într-o altă încăpere”, ne-a declarat directorul CCS. Acesta se arată încrezător că proiectul se va finaliza întrucât Primăria Reșița şi-a dat ok-ul pentru asta.

Apostol ne-a vorbit şi despre recent încheiatul festival al etniilor. Un eveniment apreciat drept o reuşită în ciuda vremii ploioase şi a locaţiei restrânse. Pentru ediţiile viitoare, directorul CCS speră într-o implicare mai mare din partea primăriei. „Împreună cu Centrul pentru Cultura Tradiţională, am decis ca, şi pe viitor, festivalul să fie organizat simultan cu Alaiul Primăverii. Vom păstra locaţia însă ne dorim să găsim înţelegere la primărie pentru ca, pe perioada festivalului, să ne dea parcarea din faţa Casei de Cultură. În acest fel, spaţiul va fi mai mare şi vom putea să amenajăm o scenă în aer liber”, a încheiat Apostol.