Spania deschide sezonul căpşunilor - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEERIN – După o perioadă de amorţeală, în care locurile de muncă din Reţeaua EURES ramura România au tins către zero, zilele acestea sunt oferite nu mai puţin de 900 de locuri de muncă în domeniul agricol. Vestea bună pentru cei interesaţi a fost dată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraș-Severin!

Posturile sunt oferite la recoltarea fructelor: căpșuni, zmeură, mure și afine. Muncitorii vor lucra 6 ore și 30 minute/zi, cu pauză de masă de o jumătate de oră. Sunt solicitate persoane cu experiență în agricultură și capabile să recolteze căpșuni, zmeură, mure și afine la temperaturi ridicate de primăvară, din sere.

Nu se solicită cunoașterea vreunei limbi străine, iar salariul oferit este de 44,99 euro/zi, din care se scad asigurări de sănătate și TVA (net 41,29 euro/zi). La finalul campaniei, firma plătește un bonus de 0,70 euro cenți/zi persoanelor noi și 0,80 euro cenți/zi persoanelor care au mai lucrat la această firmă. Orele suplimentare se plătesc cu 7,47 euro brut/oră.
Cazarea este oferită gratuit de către companie, pentru utilități (electricitate, apă, gunoi și butelie) se plătesc 1,73 euro/zi din net. Călătoria în Spania este plătită de companie, dar în caz de nerespectare a două luni de contract se va reține din ultimul salariu al muncitorului. Întoarcerea în România este plătită de muncitor.

Angajarea se face cu contract temporar de 3 luni, 6 luni sau 9 luni, cu perioadă de probă de 15 zile. Persoanele cu domiciliul în județul Caraș-Severin, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Caraș-Severin, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: consimțământ tip (se completează la sediul agenției), copia actului identitate, declarația pe propria răspundere privind starea de sănătate a solicitantului, CV, NIE (numărul de securitate socială din Spania, acolo unde este cazul). Persoanele selectate vor fi contactate de angajator. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este data de 15 aprilie. Informații suplimentare pot fi obținute la telefon 0255/212160.

JCS-A.M.