Caraş-Severin, Romania

DOGNECEA – Aleșii județului au identificat 5 milioane, bani pentru investiții la drumuri, între care se regăsesc și sumele necesare care să le completeze pe cele venite la Guvern pentru pod, dar care erau insuficiente!

Obiectivul a rămas pe lista celor calamitate din județ, unde pagubele au fost subevaluate, de unde și finanțarea a fost insuficientă. Dar problema este la un pas de rezolvare, întrucât Direcția Județeană de Drumuri urmează să primească banii necesari reabilitării.

Mai exact, este vorba despre o suplimentare, după cum preciza Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin: „La Dognecea am pus și eu 500.000 de lei, să completăm la suma venită pentru podul de la Dognecea, care nu era suficientă. (…) La ședința viitoare (din 22 decembrie – n.r.) vom aloca niște bani. S-au întors niște bani, am mai identificat anumite sume. Este vorba despre 5 milioane de lei, bani pe care îi vom da către Direcția Județeană de Drumuri, pentru investiții. Și cu aceste sume venim să completăm sumele primite de la Guvern pentru calamități, acolo unde de fapt banii nu ajung și acolo unde de fapt nu am reușit să găsim câștigători deși au fost mai multe licitații, pentru că sumele au fost subevaluate. Unul este podul de la Slatina Timiș și celălalt este podul de la Dognecea, unde vom mai aloca o anumită sumă de bani. Până în primăvară, sperăm să terminăm și proiectul tehnic, care la fel ar putea să ne aducă niște economii și să facem și podul de la Dognecea. Deși ar fi trebuit să începem cu altele, care sunt calamitate de foarte mult timp, dar acolo sumele necesare sunt mult mai mari și nu le avem“.

JCS-A.M.

FOTO: TVR Timișoara