Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – E isprava unui tânăr timișorean prins la volan pe o stradă din Reșița, la un control al polițiștilor cărășeni, care au continuat să fie prezenți în weekend pe drumurile publice din județ, pentru a preveni evenimentele care ar putea afecta siguranța rutieră!

Ca urmare a activităților desfășurate, aceștia au constatat 17 infracțiuni rutiere, cele mai multe privind conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și conducerea sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive.

Oamenii legii au şi exemplificat cu câteva din cazurile de pe drumurile judeţului. De exemplu, azi-noapte, la ora 04.30, polițiști de la Poliția Orașului Oravița au oprit pentru control, pe strada Cloșca, din oraș, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din Racășdia, care avea o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ieri, la ora 19.11, polițiști de la Biroul Rutier Reșița au oprit pentru control, pe Bld. A.I.Cuza, un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani din Timișoara. Tânărul a fost testat cu privire la consumul de substanțe psihoactive, aparatul indicând rezultat pozitiv pentru cocaină, metamfetamină și ketamină.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.50, polițiști de la Biroul Rutier Caransebeș au oprit pentru control pe strada General Mihail Trapșa, un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani, din municipiu, care avea o alcoolemie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot sâmbăta noaptea, la ora 01.10, polițiști de la Secția 1 Poliție Rurală Reșița au oprit pentru control, în comuna Văliug, un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din Gătaia, care avea o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În aceeași noapte, la ora 23.35, tot în comuna Văliug, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de o femeie de 30 de ani, care avea o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt bărbat de 53 de ani din Reșița a fost depistat de polițiștii de la Secția 1 Poliție Rurală Reșița în timp ce conducea un autoturism pe strada Țerovei, având o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile în care conducătorii auto au fost depistați sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, aceștia au fost conduși, conform procedurii, la cel mai apropiat spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii concentrației de alcool și a prezenței de substanțe în sânge.

JCS-L.A.