Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cea de a III-a ediție a Skirt Bike Reșița 2019 va avea loc în acest sfârșit de săptămână, duminică, 22 septembrie 2019. Evenimentul este o acțiune sportivă, organizată în cadrul iniţiativei „Proiect complex de revitalizare a zonei centrale a municipiului Reșița“, ce își propune promovarea uneia dintre cele mai complexe lucrări de modernizare a orașului.

Skirt Bike Reșița 2019 face parte din campania „Săptămâna europeană a mobilităţii“, ce oferă oamenilor oportunitatea de a medita pe marginea adevăratei utilități a străzilor din orașe și de a dezbate soluții concrete de combatere a anumitor probleme precum poluarea aerului și cea fonică, ambuteiajele, accidentele de circulație și problemele de sănătate.

Duminică, 22 septembrie, la nivel mondial este marcată și „Ziua mondială fără mașini“, ediţia de anul acesta având ca temă „Mergi cu noi“, ce are în vedere organizarea de activități sportive și creative pentru copii și adulți.

La Reşiţa, evenimentul se va desfășura în 2 etape :

– prima etapă va fi ediția 2019 a Skirt Bike și presupune o paradă pe biciclete (pe o singură bandă) cu plecare din Centrul Civic de la ora 11. Prima oprire va fi la Muzeul de Locomotive, pentru poze, iar mai apoi traseul va continua până în zona Kaufland din cartierul Govândari, cu întoarcere în Centrul Civic;

– cea de a II-a etapă este destinată copiilor, în cadrul acesteia urmând să fie desfășurate activități în colaborare cu Centrul de Voluntariat Reșița.

Pentru ca evenimentul să rămână în amintirea celor prezenți, organizatorii au pregătit mai multe surprize.

A.M.