Sinucigaş salvat la timp de pompierii caransebeșeni - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Un bărbat de 52 de ani din Caransebeş ameninţa că-şi taie venele cu un ciob, că dă foc unei butelii de gaz şi că se aruncă de la înălţime prin geamul spart, de la etajul 4!

Pompierii militari din Caransebeş au avut astăzi, în jurul orei 9.33, o intervenţie mai puţin obişnuită, la o tentativă de suicid din municipiu, de pe strada Ardealului, reuşind să salveze de la moarte un bărbat. La faţa locului au ajuns trei echipaje de pompieri militari cu o autospecială de intervenţie şi salvare la înălţime, dar şi o autospecială de stingere, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenție și comandă, tot acolo sosind și un echipaj de poliție.

„Persoana, un bărbat în vârstă de aproximativ 52 ani, cunoscută ca având probleme psihice, a spart geamul de la o fereastră și cu un ciob amenința că-și taie venele, că se aruncă pe geam și că va da foc și unei butelii cu gaz, aflată în interiorul apartamentului, lângă ușa de la intrare. S-a evaluat rapid situația, încercările de a vorbi cu persoana și a o determina să renunțe la acțiunile sale eșuând, echipajele de pompieri fiind pregătite să intervină atât prin exteriorul cât și prin interiorul blocului, iar când aceasta a fost gata să se arunce pe geam, pompierii au spart ușa și unul dintre aceştia l-a prins în ultimul moment. A fost imobilizat imediat, acesta fiind în stare psihomotorie agitată și prezentând plăgi tăiate la nivelul gâtului și membrelor superioare acordându-i-se primele îngrijiri medicale și transportat ulterior de către echipajul SMURD la spital, în stare stabilă“, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“, transmiţându-ne câteva fotografii cu plutonierul adjutant Ionuţ Ferugean, cel care a tras bărbatul de la moarte în ultimul moment, alături de întreaga echipă a salvatorilor cărășeni din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș, care a intervenit pentru salvarea bărbatului.

JCS-A.M.