Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Totul s- a întâmplat azi noapte în jurul orei 2, când caransebeșeanul în vârstă de 60 de ani a forțat geamul de la capătul coridorului secției de Cardiologie și a plonjat în gol. Bărbatul, fost angajat Hidroconstrucția și pensionat pe caz de boală, era internat la Cardiologie din 25 decembrie 2019.

„Azi noapte, în jurul orei 2.15, pacientul s-a aruncat de la geam, ulterior constatându-se decesul. Acest eveniment tragic a fost constatat de infirmiera de pe secție, au fost anunțati apoi asistenta care era de serviciu și medicul de gardă, care au trecut la căutarea pacientului. La un moment dat, au fost găsiți papucii pacientului în dreptul unui geam de la etajul 3, geamul era forțat deși avea un opritor, când s-au uitat au văzut pacientul de 60 de ani căzut de la etajul 3. Medicii au constatat decesul, după care a fost anunțată Poliția Caransebeș, care cercetează cazul. Există și ancheta noastră internă privind acest deces. Pacientul nu avea probleme psihiatrice, dar avea un prognostic rezervat în ce privește boala de inimă, boală cronică, era sub injectomat. Pacientul mai avea doi colegi de salon, aceștia dormeau, nu au auzit când s-a întâmplat”, a declarat managerul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, Adrian Cican.

Anul trecut s-au mai înregistrat două sinucideri la SMUC, tot pacienți care s-au aruncat de la etaj.

UPDATE. Poliția Caraș-Severin a deschis un dosar pentru ucidere din culpă!

„Azi-noapte, în jurul orei 02.50, Poliția Caransebeș a fost sesizată de către un medic din cadrul Spitalului Municipal Caransebeș despre faptul că un pacient internat în spital s-a aruncat de la etajul al treilea al clădirii, constându-se decesul acestuia. Din primele verificări a rezultat faptul că un bărbat de 60 de ani, din Caransebeș, ar fi părăsit salonul în care era internat și s-ar fi deplasat pe holul etajului al treilea, aruncându-se în gol de la o fereastră și decedând. S-a efectuat cercetarea la fața locului, iar cadavrul a fost depus la morga spitalului, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului. Polițiștii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și continuă cercetările”, precizează IPJ Caraș-Severin.
JCS-R.M.