Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Este vorba despre hotărârea prin care Consiliul Judeţean a repartizat sume de bani la primării. Potrivit spuselor preşedintelui PSD Caraş-Severin, respectiva hotărâre va fi contestată şi speră că va fi anulată!

Deputatul Silviu Hurduzeu a susţinut vineri la Reşiţa o conferinţă de presă în care a vorbit despre diverse probleme locale, de la limbajul folosit la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean şi împărţeala banilor pe primării, până la cererea PSD ca ministrul Sănătăţii să fie demis dacă nu demisionează în perioada următoare.

Vizavi de repartizarea banilor la primăriile din judeţ, şeful social-democraţilor cărăşeni a precizat că singurul criteriu avut în vedere de preşedintele Romeo Dunca a fost cel politic. „Conducerea judeţului nu a reuşit să explice de ce cu o săptămână înainte anexa cu repartizarea sumelor de bani avea şi semnătura directoarei economice, iar la ultima şedinţă doar semnătura preşedintelui Dunca. Poate acesta este şi motivul pentru care directoarea economică, Lavinia Filip, a şi demisionat din funcţie, aflându-se în preaviz. Este păcat pentru că a fost un om onest, iar plecarea Laviniei Filip este o pierdere pentru Consiliul Judeţean. Să sperăm că locul nu îi va fi luat de cineva din judeţul Timiş“, a spus Silviu Hurduzeu.

Deputatul cărăşean susţine că repartizarea banilor va fi contestată de consilierii PSD, Pro România şi PMP, fiind deja făcute demersuri în acest sens şi se speră că va fi şi anulată. „Hotărârea votată de majoritatea existentă la nivelul Consiliului Judeţean loveşte în localităţile conduse de primarii PSD, PMP şi Pro România. Locuitorii de acolo chiar nu au nicio vină. Au primit banii doar primarii PSD suspendaţi o perioadă din partid şi chiar nu ştiu ce demonstraţie a fost asta. Anexa a fost redactată incorect şi poate în viitor ne vom trezi la Consiliul Judeţean cu acte semnate doar de preşedintele Dunca, ceea ce este ilegal. Pentru că înseamnă că nu ai nevoie de aparatul propriu. Dacă la prima şedinţă când a fost retras proiectul exista o notă de fundamentare, la a doua împărțirea s-a făcut fără a se ţine cont de nimic: nici de numărul de locuitori, nici de proiecte doar de rezultatul votului de la alegeri. Procedurile privind contestarea hotărârii cu alocările de bani au fost deja demarate. Este o hotărâre care, repet, a împărţit judeţul în două şi trebuie suspendată, apoi anulată“, a mai spus preşedintele PSD Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

JCS-Nina Curiţa