Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – După articolul „Silvășan vrea 7 milioane de euro de la cetățenii Caransebeșului“, fostul șef de gară și de regională CFR a răspuns la declarațiile primarului municipiului de pe Timiș și Sebeș, printr-un drept la replică!

De la bun început, Alexandru Silvășan spune că Borcean dezinformează, ba mai mult, a fost și jignit de consilierii edilului, totul pentru a masca incompetența și dezinteresul pentru sportul caransebeșean. Silvășan, care a hotărât, după 36 de ani, să nu mai fie cetățean al Caransebeșului, acum având domiciliul în Dumbrăvița, dar președinte al Asociației Sportive Municipale Fotbal Caransebeș cu sediul în satul Valea Bistrei, precizează că în urma deciziilor instanțelor, asociația și-a preluat prin executor proprietatea, adică stadionul CFR Caransebeș, care se afla într-o stare de degradare gravă, cum nu a mai fost niciodată. „Oare de ce aveți nevoie de baza stadionului CFR dacă timp de 6 ani ați beneficiat de ea și ați distrus toate imobilele și ați desființat toate activitățile sportive existente până la acea dată în municipiu? Ca să dați angajaților de la Clubul Sportiv Municipal salarii fără muncă, fără a avea nici acum vreo activitate? Nu era mai bine o colaborare cu noi pentru binele și interesul caransebeșenilor?“, întreabă Silvășan.

Acesta adaugă că a mai făcut un pas spre reconciliere chiar și după ce primăria a pierdut definitiv în instanță. Fără succes. Fostul șef de gară și regională CFR a reușit totuși să se întâlnească săptămâna trecută cu primarul Felix Borcean, unde a prezentat care sunt obiecțiile privind anumite pierderi care trebuie recuperate de la municipalitate și a acordat un termen de 30 de zile pentru ca primăria să vină cu propuneri de colaborare pentru sportul caransebeșean, altfel…: „În caz contrar am să solicit, conform legislației în vigoare, recuperarea pagubelor de la Primăria și Consiliul Local Caransebeș. În acest sens am și depus la registratura primăriei notificări cu termen de 30 de zile. În loc să căutați un mod de colaborare în interesul ambelor părți, ați ales scandalul prin presă ca să vă ascundeți dezinteresul pentru sportul caransebeșean“.

Cât despre presupusul „război“ cu mai multe persoane de care a amintit primarul Felix Borcean, Silvășan dezminte categoric așa ceva și-l anunță pe edil că nu mai există cale de colaborare. „Dle primar, cât timp reprezentați Municipiul Caransebeș nu o să mai avem vreo colaborare, dacă de trei ori nu ați vrut să colaborați, persoana dv. nu mai prezintă o garanție pentru noi. Rușine că nu aveți nici un interes pentru caransebeșeni“, își încheie Silvășan replica pentru primarul Caransebeșului.

JCS-R.M.