Si vacantele se dau in rate - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un CAR mai nou înfiinţat pe malurile Bârzavei s-a gândit să ofere o şansă celor interesaţi de un sejur în sezonul estival.

Reşiţenii, în special vârstnicii, pentru care o vacanţă la mare sau în altă parte a devenit un lux sau un vis nerealizabil, au de ceva vreme un sprijin la acest capitol. Astfel, în afara Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, la care mulţi dintre ei apelează ca să-şi poată plăti încălzirea de peste iarnă, mai funcţionează un organism similar. Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Solidaritatea“ vrea să le dea vârstnicilor, şi nu doar lor, o mână de ajutor la capitolul vacanţe. Astfel, oamenii îşi pot cumpăra chiar şi în rate bilete de mers în staţiuni şi să beneficieze inclusiv de diferite proceduri de tratament.

De asemenea, potrivit preşedintelui CARP „Solidaritatea“, ec. Marian Drăghici, în urma unor înţelegeri cu diferiţi operatori de turism, cei interesaţi pot beneficia de tarife preferenţiale, reduse, care variază atât în funcţie de staţiune, cât şi de perioada sejurului. Fiind vorba de plin sezon estival, preţurile nu sunt, totuşi, infime. Spre exemplu, la Băile Herculane, pe zi, cei interesaţi trebuie să scoată din buzunar 80 de lei pe zi, în schimbul cărora beneficiază de cazare, trei mese, şi patru proceduri de tratament. De asemenea, la Felix, unde costurile se situează tot sub 100 de lei pe zi. Mai sunt disponibile locuri în staţiuni precum Căciulata, Olăneşti, Amara, Buziaş sau litoral, inclusiv Eforie Nord, unde să beneficieze şi de tratament cu nămol, a mai precizat Marian Drăghici. Pe litoral, însă, costurile pot ajunge însă undeva spre 120 de lei pe zi, în această perioadă, sau 80 de lei la începutul toamnei. Totul la trei stele.

Cei interesaţi pot opta şi pentru sejururi doar pentru odihnă, fără tratament. „Putem să-i ajutăm pe cei care nu au bani, să poată achita în rate. De asemenea, le putem da inclusiv banii de buzunar. Rambursarea se face în rate cu o dobândă de 8 sau 9%, în funcţie de suma împrumutată. Pentru sumele mai mici, de până la 1.000 de lei, dobânda este de 8%. Putem trimite la odihnă nu numai pensionari, ci şi alte categorii, iar tarifele practicate sunt mai mici“

Potrivit preşedintelui Marian Drăghici, CARP „Solidaritatea“ a luat naştere în urmă cu doi ani şi nu mai are mult până să se pună pe picioare pentru a funcţiona la capacitate normală. În clipa de faţă, organismul este încă la început de drum, când capitalizarea este una din principalele preocupări, şi are în jur de 150 de membri. Iar persoanele interesate de un sejur în rate pot face un drum până la ghişeul de la parterul Blocului 800, pentru a-şi depune dosarele. Informaţii suplimentare se pot obţine şi telefonic, la numărul 0355/429453.

Antoniu Mocanu