Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – E afirmația ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, cu privire la evoluția pandemiei și măsurile care ar putea fi luate de Guvern!

Ministrul spune că prin atitudinea PSD și a unor instituții controlate de PSD s-a distrus tot ce se făcuse bine în lupta contra Covid-19. Mai mult, Vela are o veste și pentru cei nemulțumiți de amenzile care se dau pentru nerespectarea măsurilor de protecție. „Nu ştiu ce se va întâmpla în iarnă raportându-ne la ce s-a întâmplat în vară din cauza PSD, care a avut o atitudine ce a distrus tot ce am reuşit să facem bine în problema pandemiei. Noi aplicăm legile în vigoare, iar cei care nu sunt mulţumiţi le pot contesta în instanţă. Nu cred că Avocatul Poporului sau Parlamentul să mai obțină capital electoral ca înainte. Cred că şi PSD a realizat că acest coronavirus este real şi periculos şi nu alege între PSD sau PNL. Cred că vor lăsa orgoliul şi dorinţa de a puncta electoral pentru alegerile generale şi vor fi responsabili şi cu toţii vom respecta regulile şi vom trece cu bine prin aceste încercări”, a precizat ministrul de Interne.

La capitolul „noi restricții”, Marcel Vela punctează că doar specialiștii vor decide dacă este nevoie de noi măsuri restrictive pentru populație. „Sunt etape care la nivel de Comitet Național pentru Situații de Urgență vor fi analizate de specialiştii în domeniu. Se analizează impactul medical şi consecinţele, iar aceste consecinţe pot duce la anumite măsuri ale Guvernului care să prevină creşterea numărului de infectaţi. Este prematur să spun că restricţiile vor fi reduse, crescute sau că vor rămâne le fel. Rămâne la aprecierea specialiştilor”, a concluzionat șeful MAI.

JCS- N.C.