Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În luna mai, a fost achitată indemnizaţie de sprijin pentru 891 de beneficiari din judeţ, sumele totalizând aproape 4 milioane de lei!

În vreme de pandemie, aflăm că tot mai mulţi giganţi multinaţionali îşi dau angajaţii de la noi afară sau că sunt firme care încă au activitatea suspendată, redusă, blocată. Totuşi, chiar şi micile afaceri au de suferit, dar şi o serie de alte activităţi, după cum reiese dintr-o informare transmisă de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Caraș-Severin.

Potrivit documentului, pentru luna aprilie au fost depuse 1.560 solicitări de indemnizație de sprijin, dar în urma verificărilor s-a constatat că doar 891 dintre ele întrunesc toate condiţiile pentru acordarea plăţilor, care au totalizat 3.994.199 de lei. Cea mai mare parte din bani a ajuns la 480 de PFA-uri (1,95 de milioane de lei), urmate de 187 de întreprinderi individuale (cu 0,75 de milioane), precum şi de 155 de alţi profesionişti (profesii liberale, persoane fizice independente etc., cu 0,61 de milioane). Au mai primit sprijin 60 de întreprinderi familiale, cinci societăţi cooperative, trei structuri sportive şi o persoană pe drepturi de autor şi drepturi conexe.

„Pentru structurile sportive au fost depuse trei solicitări, pentru un număr total de 71 beneficiari, iar pentru societățile cooperative au fost depuse cinci solicitări, pentru un număr total de 50 de beneficiari“, transmite Elena Solomonesc, directorul executiv al AJPIS CS. Plata s-a efectuat etapizat, în funcţie de data depunerii cererii, inclusiv pentru un număr de nouă cereri care au fost revizuite ulterior, banii ajungând la beneficiari până la finele lunii mai.

Cererile pentru indemnizațiile de sprijin Covid-19, transmise în termenul legal (în primele zece zile ale lunii următoare), pe platforma aici.gov.ro, care au fost respinse pentru diferite tipuri de erori, „au fost analizate de operatori, iar beneficiarii vor fi contactați telefonic sau prin e-mail în cel mai scurt timp posibil, astfel încât, toți solicitanții care au avut dreptul la indemnizația de sprijin au primit suma cuvenită“, se mai arată în documentul citat. Prin OUG, se acordă indemnizaţie de sprijin pentru întreaga lună mai, inclusiv pentru zilele de după încetarea stării de urgenţă.

JCS-A.M.