Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Consilierul județean a cerut asta public, pentru patru ani, dar nu pentru vreun birou oficial, ci pentru a-l folosi în interes personal, pentru a-și ține acolo zilele și petrecerile acolo, sub cupola City Center, cel mai nou și modern imobil din Centrul Civic al Reșiței!

Multă vreme, scheletul modern al imobilului cunoscut sub numele de „blocul lui Popa“ părea într-o eternă construcție, până când omul de afaceri Romeo Dunca, acum și președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, a luat în mâini frâiele afacerii. Clădirea s-a construit, iar spațiile generoase și aspectuoase de acolo sunt râvnite de mulți.

Poate părea ciudat, dar în timpul discuțiilor despre investiția în Aeroportul Banat Caransebeș, din cadrul unei recente ședințe ordinare a CJ, consilierul județean Ionuț Popovici i-a făcut o propunere neobișnuită președintelui forului: „Dați-ne în blocul din Centru, pe care-l aveți împreună cu primarul Reșiței, aș vrea să ne dați pe vreo 3-4 ani de zile un spațiu gratuit. Să-l folosim, ne ținem zilele, acolo, facem. Haideți că…“. Discursul i-a fost întrerupt de consilierul Mircea Teodorescu, care a concluzionat, după două ore și jumătate de discuții: „Domnilor, dezbaterile nu se pot întinde la infinit!“.

Replica simplă a președintelui Dunca pentru consilierul Popovici a fost: „Ia vinde tu ceva din ce ai făcut în mandatul trecut! Vinde ceva! Vinde ceva din ceea ce ai“. Nu știm dacă președintele i-a făcut consilierului inimă rea, însă am remarcat că Popovici n-a fost prezent nici la aniversarea a 30 de ani de existență ai CJ, unde i s-ar fi înmânat o plachetă aniversară, în calitate de fost vicepreședinte al forului. Printre absenți s-a numărat și consilierul Flavius Nedelcea, care și-a primit placheta, dar care a ținut să returneze vinul de protocol pe care l-a primit, pentru că i s-a părut că un asemenea dar nu era firesc. Deși se practică de când lumea, în toate colțurile planetei… Nedelcea i-a reproșat și cheltuielile de diurnă și delegație. Consilierul Ghiță Sporea nu l-a putut ierta pe Nedelcea pentru gestul făcut: „Vreau să-l felicit pe dl Nedelcea pentru gestul făcut! Și-a dat seama că nu merită premiul!“. Nedelcea l-a contrazis, subliniind că și-a păstrat premiul, nu și vinul. Vin pe care, de altfel, l-au primit toți, cum spunea consilierul Ioan Cojocariu.

„Eu pot să vă spun că am consumat pentru protocolul meu, a adăugat șeful județului. Și dacă am fost plecat undeva, am mers și am uitat că pot să consum din bonuri. Și mi-am luat benzină de la mine de la stație. Ca să știți! Biletele de avion mi le-a luat secretara mea (de la firmă – n.r.). Pe cuvânt, chiar am aflat că sunt printre puținii care fac în fiecare lună economie“.

JCS-Antoniu Mocanu