Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În perioada 7 – 13 decembrie, poliţiştii au continuat acţiunile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

Aproximativ 50 de lucrători din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi au desfăşurat acţiuni pe raza întregului judeţ. Au fost efectuate 79 de controale, dintre care 15 la societăţi comerciale şi 13 la persoane fizice, fiind verificate şi 51 mijloace de transport.

În urma acţiunilor desfăşurate, a fost constatată o infracţiune la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale, dintre care patru la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite republicată şi patru la alte acte normative, a căror valoare a fost de 22.600 lei.

În urma verificărilor la o societate comercială din Reşiţa, privind producţia şi comercializarea pâinii şi a produselor de panificaţie, s-a constatat că nu au fost înregistrate în totalitate veniturile aferente, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală faţă de administratorul societăţii.

Adaugă comentariu