Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primăvara aceasta, firma câştigătoare ar fi trebuit să se apuce de lucru. Din păcate, nu doar că încă n-avem un câştigător, dar lucrările ar putea începe abia primăvara viitoare…

Dacă la începutul anului trecut primarul Ioan Popa prognoza un câştigător în primăvara lui 2019 pentru punerea pe roate a proiectului tramvai, acum lucrurile au suferit o oarecare amânare. Edilul speră ca firma cu pricina să fie desemnată la începutul anului viitor. Aşadar, dacă se spera ca şi pesimiştii să se plimbe cu tramvaiul prin vara lui 2021, acum şi optimiştii vor avea ceva şanse abia un an mai târziu.

Unde suntem cu proiectul tramvai în clipa de faţă? „La tramvaie, suntem în faza de precontractare pe cele două proiecte de 40 de milioane de euro, şi eu estimez că într-o lună, maximum două semnăm contractul de finanţare, a precizat primarul Ioan Popa. Noi am dat deja în lucru proiectul tehnic, se lucrează la el, n-am mai aşteptat după semnarea contractului. Şi aici, proiectul tehnic trebuie să fie gata cam prin septembrie. Începem licitaţiile în august, pentru execuţie, şi eu sper ca la sfârşitul anului, în decembrie, ianuarie să avem câştigătorul. La anul, în martie, se demarează lucrările pentru tramvai“.

Amintim faptul că pentru garniturile de tramvai, licitaţia este organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

6 Comments

 1. Cine sa te mai inteleaga domnule primar. Toate proiectele, au fost decalate de la datele pe care dumneata le-ai spus. Nu un proiect, toate !
  Pana acum te-ai ocupat de trotuare, 3 ani, ma gandesc cu teama, cu ar decurge gestionarea proiectelor mari. Zau asa, lasa-ne !

  • Asa-i, ai dreptate! S-au facut mult mai multe pe vremea lui Spataru si Stepanescu. S-au externalizat o gramada de servicii, vandute pe bani de nimic. S-au facut o gramada de contracte la suprapret. S-au facut o gramada de studii de fezabilitate la suprapret care nu au mai fost folosite. S-a refacut centrul. S-au refacut drumurile, nu de mult, si se vede ca inca sunt in stare exceptionala. Sa nu mai zic ca s-au facut angajari masive in primarie si cate spatii si terenuri de interes public s-au vandut. Pacat ca acum doar se rascumpara aceste bunuri, mintindu-ne cu intentii bune. Mai bine ar continua sa vanda.

   Sa speram ca dupa ce termina Popa mandatul o sa iasa Crina sau altul demn de incredere ce nu ne-a mintit niciodata si si-a dovedit eficienta cu brio in trecut!

 2. Este bine ca se face acest proiect in Resita,acum urmeaza sa vedem ce firma o sa execute la refacerea liniei si montarea tramvaielor,bravo echipei care a facut acest proiect !.

 3. Tragedie: vin la anul alegerile locare si nu are Primaru` cu ce sa iasa pe piata. Nema tramvai nema centru, nema de nema. Ca doar nu vrea sa ramana in memoria resitenilor ca fiind Primaru` care a facut (doar) trotuaru`

  🙂

  Ex-Tinctor

  • Ba are cu ce ieși. A schimbat băncile! Că nu se poate să treacă un mandat de primar fără a se schimba de două ori băncile din oraș.

Adaugă comentariu