Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Odată cu încălzirea vremii, în unele zone ale Caraș-Severinului te poți întâlni cu o parte din fauna din județ!

Așa s-a întâmplat în prima zi de Paște, când, pe DN 57 B, caii sălbatici au fost surprinși în fotografii la marginea pădurii. „Prietenii DRDP Timișoara s-au întâlnit pe DN 57B, în zona Oraviței, cu herghelia de cai sălbăticiți. Ne bucurăm de fiecare dată să îi revedem, chiar și în poze”, au notat cei de la Drumuri.

În altă parte a județului, camerele iubitorilor de animale de la Asociația Wild Caraș-Severin au prins acrobațiile puilor de mistreț care au trecut cu bine peste iarnă. „Primăvara capricioasă a fost o adevărată provocare pentru <<primii veniți>>, pentru prima serie de de purceluși. În imaginile surprinse, vedem cum aceștia fac adevărate acrobații în zăpadă pentru a ține pasul cu scroafa. În cele 2-3 săptămâni de la fătare, aceștia au fost vulnerabili în fata prădătorilor și expuși riscului de hipotermie. Din fericire, toți au trecut cu bine prin această perioadă, i-am surprins zilele trecute pe una dintre camere cu transmisie, probabil experiența scroafei a cântărit mult. Ne bucurăm mult că, în contextul epidemiei de pestă porcină africană, avem câteva zone în județ unde populația la această specie este stabilă!”, spun cei de la Wild Caraș-Severin.

Și pentru că, uneori, necuvântătoarele au nevoie de ajutorul omului, se pare că jandarmii cărășeni au priză la ele. După puii de mistreț sau de urs pe care i-au salvat zilele trecute, acum a venit rândul și unui pui de bufniță. „În ultima perioadă de timp, pe lângă misiunile de ordine și siguranță publică pe care le-am executat, am reușit să ne aducem aportul și la salvarea mai multor viețuitoare sălbatice. Colegii din cadrul Postului Montan Văliug au reușit să salveze un pui de bufniță. Ne bucurăm că în județul nostru există o faună atât de bogată și variată”, transmit jandarmii cărășeni.

JCS-N.C.

FOTO: DRDP Timișoara/Wild Caraș-Severin/Jandarmeria Caraș-Severin

VIDEO: Wild Caraș-Severin