Şi la Vermeş gunoiul menajer este selectat! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Primăria Vermeş vrea ca în anul în care tocmai am intrat să scadă cantitatea de gunoi cu circa 50% din masa totală generată. Asta pentru a evita sancţiunile Gărzii de Mediu.

Având în vedere această necesitate, pentru a asigura până la finele acestui an scăderea cantităţii de gunoi selectat, se va asigura şi un nivel de pregătire pentru reutilizare şi reciclare, mai ales pentru deşeurile de hârtie, metal, plastic şi sticlă. Pentru aceasta, Primăria Vermeş vine cu rugămintea ca fiecare localnic, în gospodăria proprie, să colecteze selectiv gunoiul menajer, astfel încât cantitatea să scadă până în luna decembrie 2020.

De asemenea, pentru a veni în sprijinul oamenilor, Primăria a amplasat în trei locaţii diferite tomberoane speciale pentru colectarea selectivă a gunoiului. Totodată, au fost amplasate tomberoane şi în alte două locaţii învecinate, mai exact în satele Ersig şi Izgar. În aceste locaţii special amenajate, deșeurile reciclabile sunt ridicate de către firma specializată în mod gratuit.

O acţiune de toată lauda care ar trebui urmată şi de alţii, având în vedere faptul că sunt oraşe în care acest lucru nu se face şi iată că şi în mediu rural se poate vorbi de civilizaţie.

JCS-N.M.