Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Prima etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID a început miercuri dimineaţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Pentru a pune capăt pandemiei, procesul de vaccinare este esenţial, astfel că în prima etapă a campaniei, din cei 1.164 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, 621 au optat pentru vaccinare!

Managerul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, Alina Stancovici, a declarat: „Astăzi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa a început procesul de vaccinare pentru personalul medical. Vaccinul se va face de luni până sâmbătă inclusiv, pe două schimburi, de la ora 8.00 la 14.00 şi de la 14.00 la 20.00. E o procedură importantă, atât pentru comunitate cât şi pentru personalul medical. Nu putem vorbi de o comunitate sănătoasă fără un personal medical sănătos. Dealtfel, sănătatea este importantă pentru toată lumea. Sperăm ca primul pas, acela de a începe vaccinarea, să fie primul pas spre normalitate, spre o viaţă sănătoasă“.

Cel care a dat tonul, pentru a fi un exemplu pentru colegii medici, dar şi pentru pacienţii săi, a fost dr. Liviu Culda, directorul medical interimar al SJUR: „Am ales să fiu primul angajat al Spitalului Judeţean vaccinat anti-COVID, pentru a încuraja colegii mei şi pacienţii mei să se vaccineze şi, în al doilea rând, să se înceapă cu mine vaccinarea ca să verific procedura de vaccinare. Mă simt foarte bine după vaccinare, nu a fost nici un efect advers, nici un incident, nici măcar o durere legată de injecţia respectivă. Asistentele noastre ştiu să facă injecţii atraumatice. Trebuie să ne vaccinăm, e foarte important, e una din modalităţile prin care o să limităm pandemia de coronavirus, una din căile prin care vom ieşi din aceste zile negre“.

Şi dr. Florea Borţun, medic şef pe secţia de Obstetrică-Ginecologie s-a vaccinat miercuri dimineaţă şi recomandă populaţiei să facă acelaşi lucru: „Am şi dovada, de care avem nevoie toţi, mă ţin bine, fără nici o reacţie secundară. Am fost hotărât încă de la început şi recomand la întreaga populaţie să se vaccineze, că numai în această situaţie, această pandemie va dispărea şi sperăm să intrăm în ritmul şi activităţile normale de până acum“.

Pentru primele patru zile au fost solicitate 250 de doze, destinate vaccinării personalului din linia întâi, care se află pe baricade de nouă luni în această aprigă bătălie cu noul coronavirus, în care recent au pierdut o asistentă de la UPU. Dealtfel pentru cadrele medicale de la UPU, imunizarea a început tot miercuri.

JCS-A.G.