Şi indienii vor să vină în România, dar să... plece spre Vest - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

GRĂDINARI – Poliţiştii au oprit, la frontiera cu Serbia, opt indieni, ajutați să intre ilegal în România chiar de doi cetățeni români!

Astfel, pe DN 57, în localitatea de frontieră Grădinari, poliţiştii au oprit la control două autoturisme înmatriculate în România conduse de doi cetăţeni români, în vârstă de 35, respectiv 51 de ani, în care se aflau ca pasageri mai multe persoane. Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei în zonă, cei doi şoferi şi cei opt pasageri au fost conduşi la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că pasagerii sunt cetăţeni din India, două femei şi şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 şi 39 de ani.

La cercetări, cetățenii indieni au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România pe jos, fiind preluați de către cei doi cetăţeni români din apropierea graniței cu statul vecin. Aceştia au recurs la această metodă întrucât intenționau să ajungă în vestul Europei, însă nu dețineau viză Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat față de cei opt cetățeni indieni, și de trafic de migranți pentru cei doi şoferi români, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin.

JCS-N.C.