Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deşi perioada de înscrieri a început de o lună, doar nouă candidaţi şi-au depus dosarele de concurs. Reprezentanţii învăţământului cărăşean se aşteaptă ca în ultima zi situaţia să se schimbe.

Doar în această săptămână, până în 6 iulie, doritorii îşi mai pot depune dosarele pentru funcţiile de directori şi directori adjuncţi ai unităţilor şcolare din Caraş-Severin. La nivelului judeţului nostru sunt disponibile 76 de funcţii, în 59 de şcoli. Şi chiar dacă perioada de înscriere a debutat la jumătatea lunii iunie, până în prezent în judeţul Caraş-Severin au fost depuse doar nouă dosare.

„Sunt şcoli din mediul rural dar, fiind doar nouă dosare, nu este relevant. Probabil în mediul urban vor fi mai multe. În prezent avem un dosar depus pentru Colegiul Tehnic Reşiţa şi două grădiniţe din mediul urban, restul sunt din mediul rural dar, probabil, în ultima zi lucrurile se vor schimba şi vor fi mai multe dosare pentru unităţile de învăţământ de la oraş“, a declarat pentru Jurnal de Caraş-Severin, insp. şc. gen. adj, prof. Mircea Meilă.

Ulterior, în intervalul 17-31 iulie se vor desfăşura proba scrisă, etapa de evaluare a CV-ului şi interviul, iar în 2 august se vor afişa rezultatele. Concursul are aceeaşi structură ca cel desfăşurat în toamna anului trecut. La concursul din luna octombrie 2016 s-au înscris 149 de profesori pentru ocuparea funcţiei de conducere. După proba scrisă şi cea a interviului, 97, adică 65,10%, dintre profesori au primit calificativul „Admis“. 35% dintre candidaţi nu au reuşit să treacă de probele examenului.