Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Județul Caraș-Severin a fost reprezentat la Parlamentul European la dezbaterile despre viitorul Europei și rolul noilor tehnologii la invitația europarlamentarului Victor Negrescu.

Aproape 70 de invitați din România au participat în perioada 6-8 februarie 2017 la o serie de dezbateri despre viitorul Europei și rolul noilor tehnologii, organizată de europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, la Parlamentul European. Județul Caraș Severin a fost reprezentat la Bruxelles prin Daiana Borchescu și Ioan Dăneț.

Acțiunea s-a desfășurat în parteneriat cu organizația PES activists România și Grupul S&D din Parlamentul European. „Împreună cu doamna europarlamentar Viorica Dăncilă, am organizat această conferință la Parlamentul European pentru a face auzită perspectiva românească despre evoluția digitală și politicile pe care trebuie să le implementăm la nivel european. Printre invitați s-au mai aflat prim-vicepreședintele Grupului S&D, Maria Joao Rodrigues, și europarlamentarul Eva Kaili. Urmează o perioadă de reforme importante la nivelul construcției europene. Social democrații europeni sunt foarte implicați în aceste dezbateri și este foarte important ca vocea României să fie auzită. Cred că participanții din țară au făcut o impresie foarte bună și au arătat potențialul real pe care îl are România. Nu trebuie să fim timizi în raport cu partenerii europeni, trebuie însă să fim foarte coerenți și cu puncte de vedere coerente pentru a influența viitorul Europei și modul în care evoluția tehnologică va fi tratată în politicile europene” a explicat europarlamentarul Victor Negrescu, președintele PES activists România.