Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Dacă până acum Consiliul Local Reşiţa a fost scena unor copilării politice, în care proiectele promovate erau trecute sau picau în funcţie de culori, la diferenţă de un vot, se pare că lucrurile au ajuns la o maturitate corectă. Cel puţin asta crede Ioan Popa, primarul municipiului Reşiţa.

„Proiectul pentru obținerea celor 25 de milioane de euro pentru transportul public este susținut de către toți consilierii municipali! Sunt bucuros când interesul comunităţii primează în fața interesului politic. Miercuri am depus împreună cu președintele Consiliului Județean, domnul Silviu Hurduzeu, un proiect important pentru transportatorii care tranzitează județul nostru. Tot miercuri, alt proiect esențial pentru reșițeni a trecut cu aviz favorabil în comisiile de specialitate ale consiliului municipal. Este vorba despre hotărârea de consiliu prin care municipalitatea va achiziționa depoul de tramvaie, proiect care necesită votul a două treimi dintre consilierii municipali. Acest demers este obligatoriu pentru obținerea celor 25 de milioane de euro din fonduri europene pentru modernizarea transportului public al Reșiței. Le mulțumesc, pe această cale, tuturor consilierilor municipali pentru buna credință de care au dat dovadă“.

De fapt, pentru transportul reşiţean, primarul Ioan Popa a iniţiat două proiecte de hotărâre care au fost deja trecute pe ordinea de zi a următoarei şedinţe ordinare de Consiliu Local, ce a fost programată pentru marţi, 28 februarie. Este vorba despre proiectul prin care aleşii reşiţenilor trebuie să aprobe cumpărarea fostului depou de tramvaie şi a celorlalte construcţii aferente, situat pe Bulevardul Republicii nr. 29. Celălalt vizează aprobarea primilor paşi necesari cumpărării de autobuze la mâna a doua, care vor fi transmise Societăţii Transport Urban Reșița SA, ce funcţionează în subordinea Consiliului Local. Respectivele vehicule sunt necesare în vederea prestării serviciului de transport public local de călători în municipiul Reșița, după încetarea contractului cu Ro-A-Tir, în toamna acestui an, până la repunerea pe roate a tramvaielor.