Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Unii vor să arate, la volan, că sunt de-a dreptul invincibili. Unii au fost prinși fără permis, alții băuți sau amețiți de canabis, ori chiar loviți de tren…

Într-unul din cazurile relatate de oamenii legii, produs duminică, în jurul orei 13.00, polițiștii din Moldova Nouă au tras pe dreapta, la Gornea, un autoturism condus de un bărbat de 58 de ani din Sichevița, dat de gol de alcoolscop, care a indicat un rezultat de 0,74 mg/ l alcool pur în aerul expirat. Alt bărbat, de 75 de ani, din Reșița, a fost testat cu etilometrul, de polițiștii rutieri de la municipiu, după ce duminică, în jurul orei 10.50, a condus un autoturism pe Aleea Albăstrelelor din oraș, intrând în coliziune față-spate cu un alt autoturism parcat regulamentar. În urma testării, s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Atât bărbatul de 58 de ani, cât și cel de 75 de ani au fost conduși la cea mai apropiată unitate medicală unde le-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarelor penale întocmite.“, informează Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin.

Tot duminică, la ora 9.52, polițiști de la Biroul Rutier Reșița au oprit pentru control, pe Calea Caransebeșului, autoturismul condus de un reșițean de 36 de ani, care a obținut un rezultat pozitiv pentru canabis în urma testării cu aparatul DrugTest.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 3.23, un reșițean de 49 de ani, care ce conducea un autoturism pe Calea Timișoarei, dinspre Triaj către Câlnic, ajuns la trecerea la nivel cu calea ferată, nu ar fi respectat semnalele acustice și luminoase, fiind agățat în partea lateral dreapta spate de trenul care circula dinspre Reșița Nord spre Câlnic. Șoferul n-a ținut cont de accident, ajungând pe Bulevardul Republicii, unde a intrat în coliziune cu un autoturism parcat regulamentar. Bărbatul a refuzat testarea alcooltest și recoltarea de probe, fapt pentru care s-a ales cu dosar penal, urmând să răspundă și pentru pagubele materiale produse.

În aceeași noapte, la ora 3.00, polițiști din stațiunea Băile Herculane au oprit pentru control, pe strada Romană din oraș, autoturismul condus de un arădean de 47 de ani, care la testarea cu aparatul etilometru a obținut un rezultat de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Alt bărbat de 59 de ani, din Caransebeș, care se deplasa sâmbătă, 10 iunie, la ora 19.00, pe strada Teiuș din municipiu, pe o bicicletă, a pierdut controlul asupra ghidonului, căzând cu bicicleta pe partea carosabilă. Acesta avea o alcoolemie de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma accidentului, bărbatul de 59 de ani a fost grav rănit și transportat la spital.

Tot sâmbătă, la ora 18.57, polițiștii de la Biroul Rutier Reșița au oprit pentru control, pe strada Castanilor, un autoturism condus de un bărbat tot de 59 de ani, în cazul căruia alcoolscopul indicase valoarea de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. În jurul aceleiași ore, pe DN 6, în Constantin Daicoviciu, polițiștii de la Biroul Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control alt autoturism condus de un bărbat de 57 de ani, în cazul căruia rezultatul testării a fost de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai departe, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 0.40, polițiștii din Oțelu Roșu au oprit pentru control, pe DC 2, în comuna Marga, un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani, care avea o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. În toate aceste cazuri, persoanele au fost conduse la spital pentru prelevarea de mostre biologice, iar polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările.

Și ca și cum toate valorile astea n-ar fi de ajuns, polițiștii din Bocșa au surprins la volan, pe DJ 585, la Ramna, un bărbat care conducea deși avea dreptul de a conduce suspendat. Iar pe „Drumul Morții“, DN 6, la Armeniș, a fost oprit, vineri dimineață, la 8.30, un localnic de 60 de ani care conducea un tractor neînmatriculat în circulație și care „la un moment dat a intrat în coliziune cu colțul din dreapta față al unei rulote tractate de un autoturism, tractorul fiind proiectat cu partea din față în afara părții carosabile. Bărbatul de 60 de ani nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Și în aceste cazuri au fost întocmite dosare de cercetare penală!“, ne asigură Poliția județului.

JCS-A.M.