Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un reşiţean a fost filmat duminică dimineaţă în timp ce traversa cel mai populat cartier al municipiului cărând printr-o metodă neobişnuită doi porci deja sacrificaţi. Omul i-a tras după maşină, fiind surprins în imagini ieşind de pe strada Ţerovei, cotind spre Govândari, destinaţia fiind, potrivit celor de la Poliţie, undeva în cartierul Câlnic.

În urma publicării imaginilor, oamenii legii s-au sesizat şi l-au chemat pe proprietarul maşinii la Poliţie. „Urmare la filmarea apărută în spațiul public în data de 13.01.2019, filmare din care rezulta faptul că un autovehicul care circula pe o stradă în municipiul Reșița trăgea după el corpurile a două porcine, polițiștii au făcut verificările necesare. A fost identificat conducătorul auto, un bărbat de 35 de ani, din Reșița, care a fost invitat la sediul poliției“, ne informează IPJ.

Ajuns în faţa oamenilor legii, reşiţeanul le-a declarat că a tăiat cei doi porci într-o grădină pe care o deţine în extravilanul municipiului și că i-a încărcat în autovehicul cu intenția de ai transporta până la Câlnic. Pentru isprava filmată, conducătorul auto s-a ales cu o amendă contravenţională de 870 de lei, însă polițiștii continuă cercetările vizavi de legalitatea deținerii și sacrificării animalelor.

Ulterior, echipa de control – formată din poliţişti şi reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare – s-a deplasat acasă la reşiţeanul cu pricina, întreaga cantitate de carne fiind reţinută, luându-se măsuri pentru ca aceasta să nu fie folosită. În plus, cei de la DSV i-au mai aplicat o amendă, de 1.500 de lei, pentru deţinerea şi transportul de animale neidentificate, neînregistrate, fără documente sanitare veterinare şi fără respectarea condiţiilor de bunăstare în timpul transportului…

Foto: Adrian Nicolae