Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Nu le-a picat deloc bine social-democraților caransebeșeni decizia Curții de Apel Timișoara, care a dat câștig de cauză municipalități în disputa cu Florin Bogdea, Valentin Dascălu și Gavrilă Ardelean, care au atacat în instanță legalitatea unei ședințe a Consiliului Local din iulie 2017.

Fapt ce s-a văzut și la ultima ședință a Consiliului Local. Până acum, grupul PSD nu rata o ocazie în plenul legislativului caransebeșean să-și arate nemulțumirea față de juriștii municipalității pentru că aceștia se prezentau în instanță sau să ceară demisia secretarului municipiului Caransebeș, Ana Bratu, pe considerentul că ședința din iulie 2017 a fost ilegală. „Eu n-aș ține niciun jurist, ne-au cărat de șapte ori până acum la proces, nu au lipsit niciodată”, spunea recent Valentin Dascălu, în timp ce Gavrilă Ardelean preciza că „în dosar, juriștii au depus maculatură, hârtii pe care le-au luat de prin birouri, se prezintă jenant în fața judecătoarei. Demisia, dna secretar, că știți că vine decizia finală!”.

Într-adevăr, a venit și decizia finală, doar că magistrații timișoreni nu au considerat jenantă prestația juriștilor municipalității, nu au ținut cont nici de declarațiile aleșilor PSD și au decis că ședința a fost convocată legal de secretar, iar actele depuse de municipalitate în instanță au întărit legalitatea ședinței. O decizie deloc pe placul social-democraților, pentru care, dintr-o dată, subiectul a devenit unul tabu. „Hai să nu mai discutăm de treaba asta, te rog eu. Te rog eu să nu mai discutăm. Nu e momentul și nu e cazul!”, a fost rugămintea decanului de vârstă al consilierilor PSD, Valentin Dascălu, pentru viceprimarul Marius Isac, cel care i-a întrebat în plenul ședinței pe social-democrați cum a rămas cu procesul.

Adaugă comentariu