Caraş-Severin, Romania

VEST – Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au confirmat, luni, efectuarea a cinci percheziţii, în judeţele Timiş şi Arad, la sediile unor instituţii publice şi la un partid politic, într-un dosar ce vizează fapte de corupţie săvârşite în perioada 2016 – 2019. Trei parlamentari sunt vizaţi de perchezițiile făcute de procurorii DNA Timișoara la sediul PSD Arad, respectiv Florin Tripa – deputat PSD de Arad, Dorel Căprar – deputat PSD de Arad şi Ioan Chisăliţă – deputat PSD de Caraş Severin, au declarat surse din anchetă, potrivit Mediafax.

Casa senatorului cărăşean nu a fost percheziţionată, însă acesta a fost chemat în această dimineaţă la audieri, la sediul DNA Timișoara. Nu știu de ce am fost chemat și oricum nu am nicio legătură. Niciodată nu am intervenit la Drumuri și Poduri Timișoara, nici nu am vorbit. Nu am cum să-l susțin pe domnul Mirel Pascu la DRDP, domnul Mirel Pascu lucra acolo de mult. Nu am absolut nicio legătură, o să vedeți, de unde să știu de ce m-au chemat? Habar n-am de șpăgi pentru camioane”, a spus senatorul Chisăliță înainte de a intra la audieri.

Ancheta a început în urmă cu 9 luni, când ofițerii au aflat că pentru a trece cu vederea peste greutatea reală a camioanelor se dădeau șpăgi între 50 și 100 de euro, șpăgi care ajungeau la angajații DRDP Timișoara. Anchetatorii presupun că mai multe persoane interveneau pentru ca anumite camioane să nu fie cântărite, iar banii ar fi fost folosiți în interesul PSD ARAD.

UPDATE. Nu am nicio legătură. Ce am avut de declarat am declarat. Am fost doar audiat, a precizat Chisăliță, pentru Pressalert, la ieșirea de la DNA Timișoara.
Nina Curița