Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Spune ministrul Marcel Vela, care i-a mulţumit colegului său Bode pentru cadoul frumos oferit bănăţenilor!

Printr-o adresă trimisă de Direcţia de trafic din cadrul Ministerului Transporturilor către Regionala CFR se precizează că: „Începând cu data de 15 decembrie 2019, CFR Călători va continua activitatea de operare a trenurilor pe Oraviţa-Anina. În conformitate cu planul de mers 2019/2020, pe această secţie vor circula zilnic următoarele trenuri: R 9695, cu plecare din Oraviţa la ora 11.15. şi R 9694, cu plecare din Anina la ora 14.40. SRTFC Timişoara va emite comandă fermă pentru introducerea în circulaţie a acestor trenuri, începând cu data de 15 decembrie. Trenurile vor fi incluse în contractual de servicii publice“.

Aşadar, reacţia vehementă avută de ministrul de Interne, Marcel Vela, la adresa „cuciştilor de la CFR“ a avut rezultat. „Indiferent de dorința pesediștilor cuciști, cei care s-au opus și au radiat din Mersul Trenurilor acest traseu feroviar superb, el va rămâne un punct turistic emblematic pentru Banatul de Munte! Mulțumesc colegului, ministru al Transporturilor, Nicolae Bode, cel care, de Moș Nicolae, mi-a făcut o surpriză și a oferit bănățenilor cel mai frumos cadou!“, a precizat Marcel Vela.

Decizia a produs o mare bucurie în rândul opiniei publice și mai ales al celor care au luptat prin petiții și alte acțiuni civice pentru ca această minunată cale ferată să nu devină istorie. „Oameni buni, când ați plâns ultima data de bucurie? Noi am fost foarte aproape și vă putem spune că este o mare bucurie, Calea ferată Oravița – Anina a fost salvată de la închidere și va mai funcționa cel puțin un an, zilnic! Este un mare câștig pentru Banatul Montan și avem încredere că numărul de turiști va crește semnificativ, pentru că este un obiectiv minunat!“, au spus cei de la Banatul Montan – Ghidul tău turistic, care promovează de ani buni frumusețea și potențialul turistic al județului Caraș-Severin.

N.C.

FOTO: Drum Liber