Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Șemineele au fost dintotdeauna un răsfăț în casele oamenilor și unele dintre cele mai căutate piese de decor. Astăzi însă, acestea sunt cu atât mai dorite, cu cât opțiunile pe piață sunt din ce în ce mai diverse. Pe lângă faptul că poți opta pentru acele seminee rustice pe lemne, mai există și posibilitatea de a alege seminee pe gaz sau electrice.

Fiecare dintre acestea are diferite beneficii, iar cei de la PeFoc.ro ni le-au și enumerat, astfel încât, atunci când va veni timpul să faci o alegere, vei ști deja care este cea mai bună opțiune pentru casa ta.

Să începem cu  avantajele instalării unui șemineu pe lemne în locuința ta:

  1. Atmosfera unui foc arzând este de necomparat, cu acel trosnet și miros de lemne îmbietor.
  2. Dacă se taie curentul, șemineul pe lemne îți asigură căldura, indiferent de accesul la alte surse de energie.
  3. Poți alege singur tipul de lemn pe care să-l folosești la ardere, ceea ce înseamnă că tu decizi dacă vrei să ai parte de-un foc ce arde lent, rapid sau dacă vrei să te bucuri de o anumită aromă.

Cu toate că oamenii tind spre a trăi clipa, spre a savura momentele de liniște în fața unui șemineu pe lemne, mulți dintre aceștia trăiesc o viață destul de tumultoasă, cu multe activități zilnice și lucruri făcute în grabă. Lipsa de timp reprezintă pentru ei o problemă serioasă, ceea ce înseamnă că întreținerea unui șemineu pe lemne ar putea fi o povară. Din fericire însă, aceștia se pot bucura de momente de relaxare în fața unui foc arzând, fără a depune prea mult efort în acest sens. Un șemineu pe gaz, de exemplu, ușurează considerabil munca și îți oferă mai mult timp pentru familie. Iată care sunt avantajele unui șemineu pe gaz:

  1. Aprinderea focului se produce instant și oferă confort termic imediat. La simpla atingere a unui întrerupător, termostat sau a telecomenzii, poți aprinde focul în șemineu.
  2. Aceste seminee pe gaz pot fi instalate cu ușurință și la bloc, fiind necesară doar o evacuare concentrică.
  3. Întreținerea unui șemineu pe gaz necesită minim efort. Nu ai de curățat nici cenușa, și nici coșul de fum. Dar este bine să fie efectuată o inspecție anuală, pentru a fi sigur că ești în afara oricărui pericol.
  4. Chiar dacă se taie curentul, poți încălzi casa în continuare.

Era Digitală a influențat și această industrie, astfel încât putem găsi pe piață șeminee electrice. Acestea ne bucură privirea cu imaginea unor flăcări reale proiectate pe sticlă și, totodată, încălzesc camera. Iată care sunt avantajele unui șemineu electric:

1.      Șemineele electrice sunt printre cele mai puțin costisitoare modele care încălzesc camera, dar o și luminează. De luat în calcul este faptul că un șemineu electric nu va încălzi o cameră precum un șemineu pe lemne.

  1. Sunt foarte ușor de instalat și de conectat.
  2. Sunt portabile, ușor de mutat, având în vedere faptul că este suficient să fie conectate la o priză electrică.
  3. Sunt ideale pentru spațiile restrânse, unde nu poți instala alt tip de șemineu.

Indiferent de modelul pe care îl vei alege pentru locuința ta, asigură-te că pui accent pe calitate. Un semineu pefoc nu te va dezamăgi în acest sens. Magazinul online PeFoc.ro îți pune la dispoziție o gamă variată de modele de șeminee, dar și accesorii de întreținere, pentru ca tu să fii sigur că ai făcut cea mai bună alegere.

Adaugă comentariu