Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Dispozitive noi vor fi montate în mai multe intersecţii şi treceri de pietoni din municipiu.

Municipalitatea reşiţeană a dat, zilele trecute, startul unor lucrări de modernizare a sistemului de semaforizare prin înlocuirea vechilor dispozitive cu altele noi. Primele zone vizate au fost intersecţia Bulevardului Republicii cu strada Făgăraşului şi cu Bulevardul Muncii (zona Confecţii), urmând ca operaţiunile să continue şi în alte locaţii semaforizate, fiind vizate dispozitivele amplasate la Trezorerie, pe Calea Caransebeşului, în zona Universalului Vechi, în Piaţa Republicii, în spatele Casei de Cultură şi vizavi de Colegiul Naţional Traian Lalescu.

„La toate locaţiile se vor monta suplimentar semafoare de prim vehicul şi cronometre atât auto cât şi pentru pietoni (cu excepţia celor cu comandă din buton). La intersecţiile de la Bd. Republicii cu Str. Făgăraşului şi Bd. Muncii (zona Confecţii) şi Trezorerie se vor monta semafoare liber dreapta (verde intermitent cu indicator adiţional cedează trecerea) acolo unde configuraţia drumului permite fluidizarea traficului“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Antoniu Mocanu

3 Comments

  1. BRAVO dar oare nu sunt lucruri mai importante de facut sau de rezolvat in acest oras ca sa nu-i spunem……..altfel……

    • Cele mai proaste investiții se fac în Reșita. E foarte bine când se cumpăra ceva nou, chiar dacă se cheltuie bani, însa lucrurile trebuie cumpărate cu cap. Astfel s-a reușit înlocuirea semafoarelor vechi cu altele exact la fel, doar putin mai noi, dar cu aceeași lampa clasica cu bec, care este inutile când bate soarele. Trebuiau achiziționate semafoare cu led și trebuiau făcute câteva modificări în intersecțiile mari, cum sunt cele de la RENK și Valea Domanului, unde este necesara montarea unei lămpi intermitente de culoare verde pentru virajul la dreapta, pentru ca se sta aiurea la semafor.

  2. Semafoarele moderne sunt sunt cele cu leduri. Municipalitatea a achizitionat semafoare noi 110V din stocuri care altii nu le mai folosesc. D-omnilor care va ocupati de aceasta investitie, cand reflecta lumina solara in aceste semafoare ati putea sa ne spuneti ce culoare are semaforul?Ati auzint in ce se masoara intensitatea luminoasa ? Va spune ceva cuvantul ,,LUCSI,, sau LUMENI. ei bine cerecetati si montati semafoare performante nu ce arunca altii, Semafoarele care se folosesc in EU sunt cele pe LED care sunt incolore iar atunci cad primesc comanda luminoasa se fac ledurile ROSU<GALBEN respectiv VERDE.Multumim pentru ajutorul din traffic care nu se VEDE….. Sunt curios si de aceasta data care este SPAGA……

Adaugă comentariu