Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Părinţii care vor să-şi trimită copiii pentru a participa la activităţile recreative din timpul vacanţei de vară la asemenea unităţi de învăţământ preşcolar de stat pot depune cereri!

La nivelul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin au fost deja înregistrate aproximativ 30 de solicitări. Cererile au început să fie depuse încă din data de 15 iunie 2020, după ce au fost publicate măsurile necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, after school-urilor, pentru prevenirea îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2, conform ordinului comun al Ministerului Sănătății, Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Astfel, părinții care doresc să beneficieze de serviciile oferite de asemenea unități de învățământ preșcolar de stat, în perioada vacanței de vară, sunt aşteptaţi să depună cereri la unitățile de învățământ pe care le-au frecventat copiii în acest an școlar.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, părinţii îşi pot trimite copiii să participe pe perioada vacanței de vară la activitățile recreative în cadrul unităților de învățământ preșcolar din zona Reşiţa și în cele din zona Moldova Nouă. Cererile vor fi centralizate de către ISJ şi, ulterior, transmise autorităților publice locale pentru a decide, în acord cu acestea, asupra listei de unități de învățământ în care se vor desfășura doar activități recreative. Lista cu unitățile de învățământ preșcolar va fi afișată la avizierul ISJ CS şi pe site-ul instituţiei.

Unitatea de învățământ va asigura adoptarea măsurilor necesare în vederea pregătirii deschiderii unităților de învățământ preșcolar, conform prevederilor ordinului comun. De pildă, materialul necesar pentru fiecare activitate va fi asigurat individual. Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum și celelalte accesorii neesențiale. Activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program. În același timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condițiilor privind evitarea contactului strâns între copii și a jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puțin de 2 metri. O altă măsură de care trebuie să ţină cont, în special părinţii, este aceea că nu sunt permise în unitatea de învăţământ jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare, aduse de copii de acasă.

JCS-A.G.