Se pregătește un nou bazin de înot în Teiuș - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Bazinul ar urma să fie construit chiar în incinta actualului ștrand municipal și ar putea fi utilizat atât în scop didactic, cât și de agrement. Iar fondurile necesare ar fi asigurate de Compania Națională de Investiții (CNI)!

Deocamdată, inițiativa este în faza de dezmembrare a terenurilor necesare investiției, care va fi supusă aprobării consiliului local. „În vederea realizării unui bazin de înot printr-o investiție CNI în incinta actualului ștrand, este necesară dezmembrarea suprafeței de 19171 mp în două loturi: Lotul 1 de 11665 mp și Lotul 2, pe care se va construi bazinul de înot, în suprafață de 7506 mp”, se arată în documentația care se va afla în fața aleșilor locali. Locația pentru bazin ar fi în fosta groapă, unde se organizau mai demult Serbările Verii, acolo unde acum municipalitatea a amenajat un teren de volei pe plajă.

Potrivit Companiei Naționale de Investiții, la baza conceptului clădirii propuse prin proiect a stat generarea unei cantități cât mai mari de energie din surse regenerabile, dar și un impact cât mai mic pentru mediu atât pentru perioada de execuție, cât mai ales pentru perioada de exploatare. „Acoperișul clădirii este plan, înclinat față de orizontală, și decentrat, pentru a oferi o suprafață cât mai mare pe care să se poată așeza, în mod sustenabil, cât mai multe panouri, termice și fotovoltaice. Clădirea va fi tot timpul amplasată astfel încât acoperișul să fie orientat către sud, pentru a putea beneficia de aportul maxim al soarelui. Terenurile ce vor fi puse la dispoziție trebuie să asigure această posibilitate, altfel consumurile de energie vor crește semnificativ. Noul bazin de înot va avea dimensiunea de 25m X 15,4m, va fi prevăzut cu 6 culoare și va avea o adâncime de 1,8m, iar în zona etajului va beneficia și de gradene pentru spectatori cu o capacitate de 124 de locuri, o sală de forță și una pentru gimnastică aerobică, dar și vestiare pentru public și antrenori. Au fost prevăzute și 40 de locuri de parcare, din care 4 pentru persoane cu dizabilități și 2 pentru microbuze”, spun cei de la CNI despre proiect. Tot potrivit acestora, investiția ar fi de aproape 30 de milioane de lei.

JCS-R.M.