Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Aseară, în jurul orei 19.50, polițiști de la Poliția Orașului Oțelu Roșu și Secția 2 Poliție Rurală Caransebeș au oprit în trafic, pe DN 68, la intrare în localitatea Oțelu Roșu, un autoturism în interiorul căruia a fost găsită o armă neletală supusă autorizării, încărcată, cu 6 cartușe în încărcător!

În mașina respectivă au fost identificate patru persoane, doi bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 19 și 30 ani. Conducătorul autoturismului, un bărbat de 22 de ani din comuna Cărbunari, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0. Din verificările efectuate s-a stabilit că bărbatul în cauză nu este autorizat pentru portul sau folosirea armelor letale sau neletale. Atât arma, cât și muniția au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

„Polițiștii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, continuă cercetările în acest caz, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Caraș-Severin.

JCS-L.A.