Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Asta după ce consilierii locali au fost informați că municipalitatea a pierdut în instanță stadionul CFR, decizia nefiind însă una definitivă!

Antrenorul federal Cristian Dragomir, consilier local PNL, a declarat la ultima ședință a legislativului local că e nevoie de o și mai mare implicare a municipalității pentru ca Parcul Teiuș să fie, într-adevăr, un reper de sport și agrement pentru caransebeșeni și nu numai. Iar pentru asta e nevoie de un moment zero.

„E un început de mandat pentru noi toți aici. Nu intru nici în amănunte, nu mă interesează nici persoane, nici artificii de altă natură, pe mine mă interesează ca Primăria și Consiliul Local să se ocupe de Teiuș în ansamblu. Ca să facem chestiunea asta, trebuie să dezvoltăm acolo un Plan Urbanistic Zonal (PUZ). Să ne înțelegem. Și la stadionul Caromet, și la stadionul CFR, terenul este al Primăriei. Sunt multe lucruri aiurea și cred că trebuie privit în ansamblu, printr-un PUZ generos care să ne dea nouă, cetățenilor din Caransebeș, Consiliului Local și Primăriei, posibilitatea de a dezvolta Teiușul și de a-l folosi pentru cetățeni, pentru agrement, pentru sport, nu vorbesc aici de sport de performanță. Cine face sport de performanță sunt foarte puțini. În toate orașele dezvoltate din România, Serbia, Ungaria, bazele sportive se găsesc în niște parcuri și vă spune unul care a văzut toate continentele, toate bazele astea sunt administrate de primării. Și privatul închiriază după ce Primăria pune la dispoziție, așa cum dorește ea, zonele respective. Hai să facem un moment zero, multă lume știe că eu nu am fost de acord din 1990 cu toate chestiunile care s-au făcut acolo”, a spus Dragomir, unul dintre cei mai respectați antrenori de atletism din România.

Din păcate, primarul Felix Borcean i-a dat o veste proastă liberalului Cristian Dragomir: chiar și terenul care aparținea Primăriei, pe care a fost construit stadionul CFR, a fost dat de magistrații timișoreni unei asociații obscure din Caransebeș, cu o activitate sportivă inexistentă.

JCS-R.M.