Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Primăria Reșița a bătut palma cu Art Klett pentru un sistem educațional digitalizat. Este vorba despre convenția semnată recent cu multinaționala de sorginte germană care realizează manuale pentru clasa zero, atât în format tipărit, cât și digital!

„Pentru anul școlar următor, dotăm 480 de pachete pentru clasa zero și încercăm să formăm un nou sistem educațional în care să se meargă în variantă digitală. Sunt trei orașe din țară, anume Reșița, Oradea și Buzău, care au semnat convenții cu Art Klett. Am participat la o întâlnire cu Art Klett și cadrele didactice de clasa zero. Toată lumea a fost încântată, mai cu seamă că cei mici sunt foarte perspicace la folosirea tehnologiei. Cred că acest mod de a face educație este viitorul, iar el se va propaga în următorii 10-15 ani. De aceea mă bucur că suntem pionieri”, declara primarul Ioan Popa la capătul sedinței prin care consilierii locali au votat proiectul referitor la convenția cu Art Klett.

Conform documentului în cauză, în colaborare cu Național Geographic, Art Klett va implementa proiectul denumit „Viitorul digital”. Acesta va fi destinat elevilor și învățătorilor de la clasa pregătitoare, urmând a fi desfășurat sub formă de activități pilot pe parcursul anului școlar care va începe în curând. Primăria va finanța achiziționarea materialelor educaționale, tipărite sau digitale, pentru toți elevii de clasă pregătitoare care fac parte din clasele învățătorilor participanți la proiect.

JCS-Ionel Ivașcu