Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – 30 octombrie este noul termen agreat de Primăria Reșița cu constructorul pentru finalizarea lucrărilor începute în 2021 și nefinalizate la sfârșitul lui 2023!

Răspunzând îngrijorărilor justificate ale părinților elevilor Școlii Gimnaziale Nr. 8, referitoare la condițiile în care copiii lor au fost nevoiți să înceapă un nou an școlar, administratorul public al municipiului, Claudiu Kiss, a ținut să facă, azi, o serie de precizări. „Sperăm, ca urmare a discuțiilor permanente pe care le avem cu constructorul, să finalizăm lucrările la 30 octombrie și că, din acel moment, copiii vor putea să-și desfășoare activitatea în noua școală.“, a precizat acesta.

În acest moment mai sunt, în exterior, de realizat racordurile de apă și de canalizare pentru apa pluvială și de efectuat lucrări la terenul de sport, unde Primăria va prelua asfaltarea, în timp ce montarea gazonului sintetic, a porților, coșurilor de baschet și gradenelor, cade potrivit contractului în sarcina executantului. La interior mai sunt diverse lucrări de finalizat, cum ar fi o parte a finisajelor, a laboratoarelor în special, pentru care mobilierul este în curs de achiziție.

În ceea ce privește istoricul proiectului de reabilitare termică a școlii, cu o valoare de 14.865.000 de lei, acesta a demarat în iunie 2021 și trebuia finalizat în luna noiembrie 2023. În decembrie 2023, constructorul Termoconstruct Sistem Avantaj SRL „a convocat recepția lucrărilor în condițiile în care Primăria, prin dirigentele de șantier, responsabilii tehnici și managerul de proiect au informat că mai există lucrări de executat în valoare de 3 milioane de lei, respectiv 20% din lucrări!“, a explicat administratorului public al municipiului, Claudiu Kiss.

În consecință, termenele au fost prelungite, iar executantului i-au fost aplicate penalizările prevăzute în contract. Conform oficialului, până la această dată Primăria Reșița a achitat circa 12 mil. lei, din care 3,5 mil. lei doar în 2024, în timp ce facturile neachitate sunt de 400.000 de lei, iar restul de executat pe diferitele lucrări este de aproximativ 10%. „Apreciez că la 30 octombrie lucrările vor fi finalizate, în urma discuțiilor pe care le-am purtat cu constructorul inclusiv astăzi.“, a precizat Claudiu Kiss, în final.

JCS-Walter Fleck

Adaugă comentariu