Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Un amendament al consilierului Gabriel Dinu (PSD) a tensionat ședința forului județean, după ce acesta a cerut schimbarea tuturor sumelor din proiectul de repartizare a banilor din impozitul pe venit și din sume defalcate către localitățile județului.

Mai precis, Dinu, despre care se spune că ar face jocurile lui Ion Mocioalcă,  a propus schimbarea tuturor sumelor pe care le propusese președintele Hurduzeu în proiect, peste 27 de milioane de lei, ceea l-a făcut pe acesta să-l întrebe pe Dinu dacă-și asumă amendamentul. „Niciodată, în istoria CJ, nu s-a întâmplat așa ceva, să fie schimbat în totalitate un proiect semnat de președinte și de directorul economic”, a spus Hurduzeu, replica lui Dinu fiind: „Mi-l asum, iar explicațiile pentru repartizarea sumelor să le dea Luminița Jivan”.

Un alt social-democrat, Ioan Crina, a intervenit precizând că „am trecut prin multe consilii locale și județene, așa ceva nu am văzut, ducem în derizoriu interesele comunităților din județ. Mi se pare ilar să pui pe cineva să scoată castanele din foc. Solicit o pauză de consultări”.

Nu au vrut pauză de consultări nici liberalii, nici Gabriel Dinu, nici chiar vicele Flavius Nedelcea, însă în cele din urmă pauza s-a luat. Prilej pentru mai mulți primari aflați în sală, care s-au și văzut cu banii în bugetul local, să le bată obrazul celor cu amendamentul. Spre exemplu, edilul de Bozovici, Adrian Stoicu, le-a spus acestora „Domnilor, nu vă e rușine să-mi tăiați 250.000 de lei? Am atâtea proiecte pentru care am nevoie de bani”, iar cel de la Luncavița l-a interpelat pe vicele Ionuț Popovici, reproșându-i tăierea banilor. „Ați văzut că am votat eu așa ceva? Așteptați votul!”, a fost replica lui Popovici.

După mai multe minute de parlamentări, consultări, negocieri, ședința s-a reluat, iar amendamentul lui Dinu a fost votat. Au fost 22 de voturi pentru, asigurate de PNL, PMP și o parte din PSD, alți social-democrați în frunte cu Ioan Crina s-au abținut, iar președintele Silviu Hurduzeu a votat împotrivă, motivul fiind că amendamentul schimba total proiectul gândit de el.

JCS-Nina Curița