Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – După Spania, Cipru, Danemarca și Coreea de Sud, fotbalista bocșeancă Laura Rus mai bifează o premieră: va juca în campionatul italian. Începând de joi, 21 decembrie, este oficial jucătoarea echipei de fotbal feminin Sassuolo, o nou-promovată în prima ligă din Italia.

În vârstă de 30 de ani, Laura Rus vine de la echipa cipriotă Apollon Ladies Limassol, cu care a jucat anul acesta în Liga Campionilor. „Sassuolo a promovat în acest an în prima ligă, sper să am evoluții bune și să contribui la cât mai multe victorii ale noii mele echipe. Eu sunt singura stranieră de la Sassuolo, celelalte coechipiere ale mele sunt italience. Deocamdată suntem pe ultimul loc, dar eu sper că vom părăsi această poziție”, a spus Laura Rus.

Conform calendarului competițional, Sassuolo va disputa următorul meci pe 13 ianuarie, în deplasare cu Verona, prilej cu care Laura Rus ar putea debuta la noua sa echipă. După nouă etape din actualul sezon competițional, Sassuolo e pe locul 12, cu trei puncte. Lider în prima ligă a campionatului italian de fotbal feminin (Serie A Women) este Juventus.

Laura Rus este o componentă de bază a naționalei de fotbal feminin a României, angrenată în campania de calificare la Campionatul Mondial din anul 2019. „Lala” a fost prezentă zilele trecute la Reșița, pentru cea de-a doua ediție a Cupei „Laura Rus” la fotbal feminin.