Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Emoţii mari pentru absolvenţii de clasa a VIII-a. Azi, în jurul prânzului au fost publicate primele rezultate înainte de contestaţii la Evaluarea Naţională!

Anul acesta, rezultatele elevilor se publică prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic, comunicat fiecărui candidat. Practic, este prima dată, când notele candidaților sunt afișate în acest format. Media generală de admitere se calculează luând în considerare 80% media de la Evaluarea Națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu.

Potrivit comunicatul de presă transmis de Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, situaţia statistică generală arată că în judeţ, dintre 1851 de candidaţi prezenţi, 1302 au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică un procent de 70,34%. Dintre aceştia 6 candidaţi au încheiat examenul de Evaluare Naţională cu media 10 (zece). Şcolile de provenienţă pentru cei 6 elevi merituoşi sunt: Colegiul Naţional „C.D Loga“ Caransebeş (1), Liceul „Hercules“ Băile Herculane (1), Şcoala Gimnazială Nr.1 Oţelu Roşu (1), Şcoala Gimazială Nr.2 Reşiţa (2), Şcoala Gimnazială Nr.7 Reşiţa (1). În judeţul Caraş-Severin, rata de participare a fost de 93%.

În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor. Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a este programată în perioada 2-6 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie.

JCS-Nicoleta Moraru