Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Faza națională a Campionatul Național Școlar de lupte a avut loc în perioada 25-27 martie, iar șase dintre cei opt sportivi reșițeni intrați în competiție au reușit să urce și pe podiumul de premiere!

Două medalii de aur au cucerit reșițenii prin Elvira Drăgan și Raul Badea, iar cele de bronz au fost câștigate de Cristina Dumitru, Ricardo Voin, Ionela Câmpean și Brian Techerean.

„Bilanțul medaliilor este unul pozitiv și sunt destul de mulțumit de rezultatele obținute. Suntem în primele trei cluburi din țară și pe viitor ne dorim să urcăm de mai multe ori pe podium. Consider că organizarea a fost la superlativ și totul a decurs foarte bine. Urmează pentru noi Cupa României U17, ce se va desfășura la Târgu Mureș, în perioada 1-3 aprilie. Este o competiție care va conta și pentru participarea la Campionatele Europene de U17. Vor participa Elvira Drăgan, Eduard Stoia, Raul Badea, Ricardo Voin, Brian Techerean, Ionela Câmpean, Cristina Dumitru și Iasmina Golea. Avem sportivi cu care ne putem clasa pe primele trei locuri și ne dorim ca măcar trei sau patru dintre ei să obțină calificarea la Europenele de U17”, a declarat antrenorul Florin Dință.

„Din punctul meu de vedere, toți sportivii participanți au fost câștigători doar prin faptul că au participat la această competiție națională de lupte a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Am simțit o mare mândrie atunci când i-am premiat pe campioni și țin să-i felicit în mod deosebit pe antrenori și pe părinți, care și-au adus contribuția pentru obținerea acestor rezultate. Am fost deosebit de bucuroasă de faptul că reșițenii noștri au fost din nou pe podium și că ne-au reprezentat cu succes la nivel național”, a spus prof. Carina Pristavu, inspector școlar general al județului Caraș-Severin.

Concursul, care avut loc în sala de sport a Colegiului Național „Mircea Eliade” Reșița, a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, Clubul Sportiv Școlar Reșița și Primăria Reșița. De pregătirea sportivilor reșițeni s-au ocupat Andrei Franț, Florin Dință și Adrian Dacica.

JCS-Ștefan Moraru