Caraş-Severin, Romania

TÂRNOVA – Șase suflete nevinovate au fost găsite între Târnova și Soceni, și salvate de polițiștii Secției 1 Rurală Reșița, aflați în serviciul de patrulare pe DC 89!

„Polițiștii i-au preluat pe cei 6 cățeluși în autospecială și au luat legătura cu colegii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor în vederea găsirii unei asociații care să-i poată îngriji. Într-un timp scurt o asociație pentru protecția animalelor din Reșița s-a oferit să-i preia și să le schimbe viața. Existând riscul de îmbolnăvire, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor s-au îngrijit ca cei 6 cățeluși să fie deparazitați și vaccinați la un cabinet veterinar din Reșița. Reamintim că art. 6, alin. (2), lit. f) din Legea Nr. 205 din 2004 privind protecția animalelor prevede faptul că abandonul și sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului reprezintă un act de cruzime față de animale și se sancționează conform art. 26 din aceeași lege cu amendă de la 3.000 la 12.000 lei. Abandonul câinilor revendicați sau adoptați din adăposturile de animale constituie infracțiune conform OUG Nr. 155 din 2001 și se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 5 ani.“, avertizează Poliția județului.

Conduita corectă în cazul animalelor fără stăpân este sesizarea consiliilor locale ale primăriilor unde acestea sunt observate, pentru ca autoritățile locale să dispună ridicarea acestora și plasarea lor în adăposturi, de unde pot fi adoptate de persoane responsabile, transmit oamenii legii.

JCS-A.M.